©Irwan Droog
do 17 okt ’19 20:30 - 22:00

En toen schiep God Mounir

Mounir Samuel
De Egyptisch-Nederlandse Mounir maakt eerste voorstelling
do 17 okt ’19
20:30 - 22:00
  • do 17 okt ’19
    20:30 - 22:00
    Pand P Grote Zaal

De Egyptisch-Nederlandse Mounir Samuel maakt zijn eerste voorstelling: En toen schiep God Mounir. Mounir is onder meer bekend door zijn werk als journalist, schrijver en opiniemaker. 

In een hedendaags scheppingsverhaal waarin tal van identiteiten zoals kleur, afkomst en religie worden afgepeld, gaat Mounir op zoek naar de geboorte van een nieuwe Adam: niet man of vrouw, maar mens. Een zoektocht naar ware vrijheid.

Met behulp van storytelling, muziek, dans en filmbeelden onderzoekt Mounir hoeveel die vrijheid hem waard is. Aan de hand van de zeven scheppingsdagen neemt hij je mee op wereldreis. En toen schiep God Mounir is een tragikomische voorstelling die de confrontatie niet schuwt en tot nadenken stemt.


Uit de pers:

"Mounir toont zich de meester van het ongemak. Met deze autobiografische aanpak legt hij een flink aantal pijnlijke aders bloot in de Nederlandse maatschappij." (Winq)

  • Locatie: Pand P (Leenderweg 65)
  • Excl. consumptie

"Hoewel de voorstelling zeer persoonlijk is, gaat het uiteindelijk over dingen die groter zijn dan hijzelf: geloof, verandering, de mens."

Theaterkrant

Credits

concept, tekst en spel Mounir Samuel / regie Hesdy Lonwijk / dramaturgie Maarten van Hinte / producent Stichting Publieke Werken / Inge Koks 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie