De Salon: tussen gekte en glorie

Stormkamer
wo 16 okt
20:30
  • wo 16 okt
    20:30
    Pand P Grote Zaal

De Stormkamer is een methode waarin theatermaker Hanna van Mourik in vier stappen vorm geeft aan de botsing tussen verschillende waarheden. De Salon is stap 2: een bijzondere stadsgenoot is gastcurator van de avond en verkent met inspirerende mensen, verhalen, muziek en eten zijn of haar kijk op de stad en het leven.

Vanavond bekijken we de wereld van de psychiatrie en wonen in de stad Eindhoven vanuit de blik van de professional, de bewoner en de cliënt.

Tussen gekte en glorie
Hoe gaan we om met afwijkend gedrag? Wanneer noemen we iemand een filosoof en wanneer psychiatrisch patiënt? En waarom houden we zo van normaal? In deze Salon onderzoeken we met experts en ervaringsdeskundigen uit de psychiatrie de grenzen van gekte en glorie. Gasten en publiek gaan de confrontatie aan met een nieuwe kijk op de stad buiten het rode pluche.

Programma
Gastcurator van deze Salon is Toon Walravens. Toon heeft ervaring op zeer veel vlakken, niet zelden afwijkend. Na een onstuimig leven adviseert hij nu zorginstellingen en -verleners. Zo is hij  ambassadeur Groeirijk GGzE en forensische zorg De Woenselse Poort. Daarnaast is hij hoofdopleider en manager opleidingen Steunend Relationeel Handelen (SRH) en Strengths bij Rinogroep Utrecht. Tijdens deze Salon verkent hij met zijn gasten perfectie en de moed om imperfect te zijn.

Toon laat ons kennismaken met:
Tom Heywegen: ervaringswerker, spreker en muzikant; 
Marie Louise Vossen: lid Raad van bestuur GGzE;
Carla van Schijndel: leest een eigen gedicht voor;
René Kerkwijk: ontwikkelaar sociaal domein gemeente Eindhoven;
Chef-kok bij Albron en werkzaam voor GGzE, Sarelton (Cher) Berkens-Zimmerman, laat ons imperfecte hapjes proeven.

  • Locatie: Pand P (Leenderweg 65)
  • Excl. consumptie
  • Andere Stormkamers op 18 maart en 27 mei
Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie