The Sound of Science - TU/e

Leo Blokhuis, Arjan Vlakveld e.a.
zo 2 dec ’18 13:00 - 17:00
zo 2 dec ’18
13:00 - 17:00
  • zo 2 dec ’18
    13:00 - 17:00
    Philipszaal

Popmuziek speelt een grote rol in ons leven. Popmuziek is de soundtrack bij belangrijke momenten in ons leven. En is later juist het voertuig voor herinneringen. Die rol zou nooit zo groot zijn geweest zonder radiogolven, lasertechnieken, bits, microprocessors en kunstmatige intelligentie. Wetenschap en technologie zijn het fundament onder de popmuziek. 

De Technische Universiteit Eindhoven presenteert in het Parktheater Eindhoven The Sound of Science. Muziekkenners, wetenschappers en muzikanten zoomen in op de innige relatie tussen wetenschap, technologie en popmuziek. Je kan veel aanstekelijke muziek verwachten en ook deskundige inkijkjes, gedegen analyses, vermakelijke anekdotes, wonderlijke wist-je-datjes en muzikale illustraties.

The Sound of Science bestaat uit twee afzonderlijke delen: een middag- en een avondprogramma.

s Middags presenteren Sjors Fröhlich en Lucas Asselbergs (Studium Generale TU/e) een muzikaal symposium met onder anderen Leo Blokhuis en zijn Top 2000 a gogo-collega Arjan Vlakveld, die een wervelende duik in de muziekgeschiedenis van de technologie en elektronica nemen. Verder schuiven aan de wetenschappers Douwe Draaisma, Berry Eggen en Clara Stegehuis. Muziek is er van synths-tovenaar Colin Benders en Binkbeats.

In Eindhoven uiteraard, waar zoveel invloedrijke uitvindingen het licht zagen. De stad van Natlab, Philips, Phonogram en nu TU/e en High Tech Campus. Waar gewerkt wordt aan de toekomst, ook die van de muziek, direct en indirect.
Dompel je onder in The Sound of Science. 

Open Dag Parktheater

Op zondag 4 september gaan onze deuren wagenwijd open en trakteren we jong en oud op gratis sneak previews van seizoen 22/23.

Met onder andere Kruimeltje, Rayen Panday, Assepoester, Opera Zuid, Before After en Merijn Scholten.

 

Meer info