Double Bill: Ode to the Attempt en BIS

Jan Martens en Truus Bronkhorst
ma 15 apr
20:30
  • ma 15 apr
    20:30 - 21:45
    Philipszaal
    Geweest

De Vlaamse danser en performancekunstenaar Jan Martens mengt beweging en taal op intrigerende wijze. Ode to the Attempt is zijn eigen solo, waarin hij een vederlichte deconstructie van zijn creatieve proces brengt.

In de vorm van een reeks ‘pogingen’ nodigt hij het publiek uit om een kijkje te nemen in zijn hoofd en in zijn computer. Al dansend, pratend en schrijvend raakt hij een scala aan thema’s zoals authenticiteit, manipulatie, perfectionisme, humor en melancholie aan. Puttend uit de dansgeschiedenis en zijn persoonlijke geschiedenis, vloeien werk en privé organisch samen in deze solo. 
BIS is een rauwe performance, een bezwerend portret waarin Truus Bronkhorst komaf maakt met haar demonen. Het is een werk over een sterke, expressieve en eenzame vrouw. BIS is daarmee veruit het donkerste stuk uit Jan Martens’ oeuvre: een doorgedreven minimalisme pelt steeds meer lagen af, uitkomend bij niets meer (of niets minder) dan de essentie.

 

 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie