Nachtschade: Aubergine

Muziektheater Transparant
zo 20 jan
16:00
 • zo 20 jan
  16:00 - 17:20
  Philipszaal
  Geweest

Sopraan Claron McFadden gaat op zoek naar de gemeenschappelijke wortels van onze diverse culturen, met de aubergine als symbolische reisleider. Samen met documentairemaakster Lisa Tahon keert ze via Spanje, Marokko, Sicilië, Griekenland en Turkije terug naar de roots van de aubergine in het verre oosten. Telkens is McFadden te gast bij mensen thuis, leert ze een plaatselijk auberginerecept en oefent ze een traditioneel lied. Haar verworvenheden vormen de basis voor een culinair en theatraal concert. “Even schitterend als indrukwekkend.” (Theaterkrant ★★★★).

 • Engelstalig
 • Mise-en-espace: Sjaron Minailo. Dramaturgie: Tobias Kokkelmans. Video: Lisa Bahon
  Licht design: Peter Quasters. Accordeon: Tuur Florizoone. Cello: Lode Vercampt. Contrabas: Yannick Peeters. Klarinet + tenor: Jean-Philippe Poncin. Percussie: Sjahin During. Qanun, Ud: Osama Abdulrasol
   

 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie