Urban Dansdagen 2018

za 15 dec
12:30
 • za 15 dec
  12:30 - 22:30
  Hele Gebouw
  Geweest

Na het grote succes van vorig jaar, dit seizoen opnieuw terug in Eindhoven: de Urban Dansdagen. De top uit de urban danswereld staat dit weekend op het podium: dansers, breakdancers, poppers, lockers en opkomende urban danstheatermakers nemen het Parktheater over.

Met je kaartje voor de Urban Dansdagen kun je de hele dag van alles bekijken en doen in het Parktheater.

NK Breakdance - Grote Zaal (12.30 uur - 22.30 uur)
Tijdens de Urban Dansdagen vindt de 18e editie van het NK Breakdance, ofwel de Dutch B-Boy Championships (DBC), plaats. Vele B-Boys en B-Girls strijden om de meest prestigieuze breakdance titel van Nederland. De battle is het langstlopende urban dans kampioenschap van Nederland en trekt jaarlijks tussen de 600-1000 breakdancers. Sinds 2006 vindt het NK Breakdance ieder jaar plaats in Eindhoven. Er wordt gestreden in de categorieën Crew, Solo en Kids (t/m 14 jaar). Overdag zijn de selecties waar je naar kunt gaan kijken en 's avonds worden de spectaculaire finales gedanst: 12.00 uur inschrijvingen - 14.00 preselectie kids - 15.00 preselectie solo battle - 17.00 preselectie crew - 19.00 finale kids - 19.30 finale solo en crew

Holy Funk - Grote Foyer (14.00 uur)
's Middags vindt op de Grote Foyer de vijfde editie van de Holy Funk battle plaats. Op funky live muziek wordt gestreden om de winst. Urban dansers die staande dansstijlen beoefenen maken in drie rondes uit wie wint. Onder andere dansers in de stijlen popping, locking en waacking staan tegenover elkaar.

Theater - Kameleon (15.00 uur - 18.00 uur)
In een theater mag natuurlijk geen theater ontbreken. In de Kameleon tonen opkomende urban theatermakers een deel van hun eigen theatershow. De theatermakers staan aan het begin van hun carrière en laten je graag zien hoe ze urban dans combineren met theater: Dewi van Maaren - wYzer, Dalton Jansen - To the edge IIAlida Dors - Rebound en XGEN. 

Eén van de hoogtepunten van de Urban Dansdagen is de voorstelling BODY1 van Johnny Lloyd. Met op zaterdag de première.

Workshops - Theatercafé (12.30 uur - 15.30 uur)
Wil je zelf ook graag kennismaken met urban dans? Doe dan mee met één van de workshops die 's middags worden gegeven. Je kunt meedoen met een workshop locking (12.30 uur), hiphop (13.00 uur), popping (13.30 uur) en breakdance (14.00 uur).  

Haal het meest uit de Urban Dansdagen
Vind je het programma helemaal te gek maar duizelt het je van de onderdelen en weet je niet waar je moet beginnen? Wij helpen je! We raden je aan overdag een leuke workshop te volgen, een aantal theatershows te bekijken en een kijkje te nemen bij Holy Funk. Geniet 's avonds van de finales bij het NK Breakdance. De timetable verschijnt later op deze pagina.

De Urban Dansdagen 2018: battles, showcases, theater, presentaties en workshops. Bekijk het volledige programma op urbandansdagen.nl.

 • Excl. consumptie
 • Bekijk hier de timetable
 • Koop een combiticket voor € 25 en krijg toegang tot alle programma-onderdelen op zaterdag en bezoek de voorstelling BODY1 op zaterdag in Pand P.
 • Familieticket is geschikt voor twee volwassenen en twee kinderen (t/m 14 jaar)
 • Deuren open om 12.00 uur, aanvang programma om 12.30 uur
 • Voor deelnemers (volwassen/kind) aan de battles geldt een speciale toegangsprijs. Op de dag zelf schrijven deelnemers zich in op vertoon van hun kaartje.
 • De Urban Dansdagen worden ondersteund vanuit de impulsgelden van BKKC

 

Onderdeel van:
Urban Dansdagen
Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie