Wat we normaal niet horen

Het Zuidelijk Toneel en Laura van Dolron
di 28 mei
20:30
  • di 28 mei
    20:30
    Pand P
    Geweest

Stand-up philosopher Laura van Dolron ging op zoek naar verhalen van mensen die je normaal niet hoort. Een viering van de zogenaamde zwakkeren van de samenleving die eigenlijk de sterken zijn.
 

We hebben allemaal een verhaal, maar niet elk verhaal wordt gehoord. Stand-up philosopher Laura van Dolron vroeg Het Zuidelijk haar een jaar lang op blind dates te sturen naar plekken waar mensen zijn, die je normaal niet hoort. Ze ontdekte verhalen die wondermooi, soms verdrietig of pijnlijk en vaak hoopvol zijn.
 

Van Dolron ontmoette mensen in onder andere in tbs-kliniek, een hospice, bij de AA en in een dagopvang voor dakloze illegalen. “Deze mensen hebben een indrukwekkend levensverhaal en zullen zelden aan talkshowtafels komen. De schreeuwers laten zich wel horen, maar de mensen die niet de macht of de behoefte hebben om zich te uit te spreken, hebben vaak meer zinnigs te vertellen.”

‘Wat we normaal niet horen’ is een reisverslag, liefdevol in drie weken door Van Dolron gemaakt. Een inspirerende monoloog doorspekt met momenten waar Van Dolron live met de mensen die ze ontmoette reflecteert. Laura praat niet alleen óver de mensen die zij ontmoette maar ook mét. Van Dolron deelt het podium met onder andere Marcio, Laura Bruin en Steve Aernouts. Muzikant Frank van Kasteren staat haar net als in de voorstelling ‘Een antwoord op alle vragen’ muzikaal bij en componeert live muziek. De Volkskrant omschreef haar laatste voorstelling als een ‘originele vorm van participerend ervaringstheater' en met dit onderzoek gaat zij verder op deze weg.


Excl. consumptie

 

Credits

Concept, regie: Laura van Dolron
Artistiek advies:Piet Menu en Steve Aernouts
Dramaturgie: Céline Buren
Met: o.a Toon Walravens, Marcio, Laura Bruin, Steve Aernouts
Muziek: Frank van Kasteren
Artistieke ondersteuning en project assistentie: Corinne Heyrman

De cast kan nog groeien, houd Facebook in de gaten

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie