De koning sterft

Toneelschuur Producties | Olivier Diepenhorst
vr 1 feb
20:30
  • vr 1 feb
    20:30 - 21:45
    Pand P
    Geweest

In 1962 was toneelschrijver Eugène Ionesco ernstig ziek. Hij verwerkte zijn emoties in het intrigerende stuk De koning sterft. Regisseur Olivier Diepenhorst baseert zich op deze absurdistische klassieker en maakt er een fysieke en poëtische voorstelling van. Koning Berenger I krijgt te horen dat het onvermijdelijk is dat hij binnenkort zal sterven, en wel aan het einde van de voorstelling. Zijn koninkrijk sterft met hem mee. Iedereen weet het, maar niet iedereen accepteert het. Zeker de koning niet.
NRC tipt de voorstelling als één van de culturele hoogtepunten van komend voorjaar!

Uit de pers
"De absurde toon van deze parabel hebben Diepenhorst en zijn spelers goed getroffen met een overdaad aan invallen en clowneske scènes" (NRC Handelsblad ★★★)
"Abke Haring laat prachtige afdwalende koning zien" (Theaterkrant)
"In De koning sterft geeft Abke Haring een bij vlagen hypnotiserende performance" (Volkskrant ★★★)
"Heel mooi hoe Abke Haring de innerlijke strijd en de aftakeling laat zien" (Haarlems Dagblad) 
''Met zijn regie laat Diepenhorst weer zien dat hij een van de meest veelbelovende Nederlandse regisseurs is.'' (RiRo ★★★★)
''Abke Haring speelt het initiële verzet, het verstijven van de ledematen en het steeds meer naar binnen gekeerd raken zo prachtig dat je er kippenvel van krijgt.'' (Telegraaf ★★★★)

 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie