Cantata

Stephen Shropshire
vr 14 jun
20:30
  • vr 14 jun
    20:30 - 21:20
    Philipszaal
    Geweest

Voor zijn nieuwste choreografie liet Stephen Shropshire zich inspireren door de achttiende-eeuwse cantatas van Johann Sebastian Bach. In Cantata gaan de danser en de muziek een relatie aan. 

De choreografieën van Stephen Shropshire worden internationaal hoog gewaardeerd vanwege hun muzikale sensibiliteit en atletische, virtuoze bewegingstaal. In oktober 2017 won hij de Speciale Prijs van het Dansersfonds ‘79 voor de “consequente esthetische harmonie in zijn werk en de hechte relatie met de gekozen muziek.”  

In Shropshire’s Cantata gaan de danser en de muziek een relatie aan, waarin de essentiële aspecten van het menselijk bestaan op ontroerende wijze worden onthuld.

Uit de pers:
"Shropshire is de intelligente estheet, die dans maakt die aangenaam is om te zien, en ervoor zorgt dat elke beweging de puurst mogelijke zeggingskracht heeft." (Trouw ★★★★)

 

"Choreograaf Stephen Shropshire levert met Cantata een prachtige, ingetogen voorstelling af over verandering." ★★★★

de Volkskrant
Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie