do 9 mei ’19 20:30 - 22:00

Casablanca

Matzer Theaterproducties
do 9 mei ’19
20:30 - 22:00
  • do 9 mei ’19
    20:30 - 22:00
    Philipszaal

Een groep acteurs bereidt zich voor op het spelen van Casablanca, geïnspireerd op de Hollywood-klassieker. Spelen zij dit stormachtige liefdesverhaal zoals het ooit is geschreven? Of neemt hun verhaal een andere wending? Hoe dan ook, Stefan Rokebrand (Chez Brood, Celblok H) en Jamie Grant (KLEM, LEEF!) spelen de gedoemde geliefden waartussen de passie onvermijdelijk oplaait. Is de verwachting. 

Een fonkelnieuwe voorstelling met live muziek, die het klassieke verhaal verbindt met de prangende actualiteit en hierop reflecteert. Casablanca geeft een eigen kijk op de wereldberoemde filmklassieker over liefde en moraal in roerige tijden. Casablanca is geschreven door de veelgeprezen theaterauteur Jibbe Willems. De regie is in handen van Madeleine Matzer. Met bijzondere nieuw-gecomponeerde muziek van Gouden Kalf-winnaar Helge Slikker.

Uit de pers:

"Stefan Rokebrand en Jamie Grant spelen het dilemma van leven en dood onzegbaar mooi, zonder ingeblikte 35 millimeter pathos.... Qua uitvoering en constructie is het een productie met allure en lef." (Dagblad van het Noorden)
 

"Een grappig Droste-effect: acteurs spelen acteurs die zich wagen aan een theaterbewerking van de film Casablanca." ★★★

de Volkskrant

Credits

Met: Stefan Rokebrand, Jamie Grant e.a.
Tekst: Morag Fullarton
Bewerking: Jibbe Willems
Spel: Stefan Rokebrand, Jamie Grant,
Muziek: Helge Slikker
Fotograaf: Raymond van Olphen

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie