Onze Straat

Het Nationale Theater
di 30 apr
20:30
  • di 30 apr
    20:30 - 23:00
    Philipszaal
    Pauze 21:30
    Geweest

Onze Straat is een nieuwe toneeltekst van Nathan Vecht (Kunsthart, Aquarium, In de ban van Broadway), gebaseerd op de Amerikaanse klassieker Our Town van Thornton Wilder.’ 

Onze Straat gaat over een straat, in een stad, ergens in Europa. Een straat zoals er duizenden zijn, met een avondwinkel, een wasserette en bewoners die wel een voordeur maar niet hun leven delen. In drie grote scènes zien we hoe de tijd door de straat heen trekt. Gedurende de avond leren we negen bewoners kennen. We zien hoe hun levens zich in twaalf jaar ontwikkelen. En hoe om hen heen de straat verandert: mensen verhuizen, er ontstaan liefdes, kinderen worden geboren, ouderen sterven. Niets blijft zoals het is, maar het leven gaat door.

Je zit rondom de acteurs op het toneel. Tussen de scènes en na afloop van de voorstelling worden hapjes en drankjes uitgedeeld. Het van dichtbij volgen van een intieme voorstelling op het toneel in een verder helemaal lege schouwburg, zorgt voor een onvergetelijke theaterbelevenis.

Uit de pers:
“Moderne geschiedschrijving als ode aan verdraagzaamheid.” “Een glansrol voor Romana Vrede.” “Daria Bukvić toont zich opnieuw een vaardig regisseur.” (Scenes ★★★★)
“Fijne vertelling over het onbeduidende alledaagse” (Theaterkrant)

  •  Gratis inleiding om 19.30 uur in de Kameleon

Gratis inleiding 19.30 uur

“Regisseur Daria Bukvić toont een groot vakmanschap. Onze straat vindt precies de goede balans tussen het oproepen en inlossen van vragen”

Parool

Credits

Met: Scott Beekhuizen, Ali Çifteci, Joy Delima, Tamar van den Dop, Antoinette Jelgersma/ Marisa van Eyle, Yela de Koning, Nazmiye Oral, Romana Vrede
Tekst: Nathan Vecht
Regie: Daria Bukvić
Fotograaf: Gordon Meuleman en Sanne Peper  

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie