Open Your Mind festival

Sample Culture & ISH
za 12 jan ’19 - zo 13 jan ’19
za 12 jan ’19
-
zo 13 jan ’19

Sample Culture organiseert voor de zesde keer Open Your Mind. Een internationaal dansfestival met edities in Nederland, Rusland en Japan waar experimenteren en creativiteit de boventoon voert.

Met op zaterdag de improvisatie-battle, het hoogtepunt van het festival: een kruising tussen een traditionele ‘dance battle’ van de straat en improvisatietheater. Iedere keer worden er weer verrassende en verfrissende elementen aan de battlerondes toegevoegd. De meest creatieve ‘out of the box’ dansers van Europa komen naar Eindhoven om te strijden voor OYM-award en de eer om te mogen jureren op de Open Your Mind-editie in Rusland.

Op zondag is de Showcase Battle. André Grekhov en Shailesh Bahoran, namens Sample Culture en ISH, gaan op zoek naar dansdemonstraties die hét toonbeeld zijn van creativiteit. Dit kunnen stukken zijn van professionele gezelschappen, maar ook van studenten of amateurs. Dansers vanuit alle stijlen mogen zich aanmelden, maar alleen de meest originele en theatrale acts worden geselecteerd om deze avond het podium te betreden. Een deskundige jury bepaalt wie de titel ‘Not Of This World’ krijgt, het publiek bepaalt wie de ‘Crowds Favorite’ wordt.

  • We raden je aan om beide dagen in de avond te komen kijken naar de diverse stukken van de dansers. Overdag vinden de audities plaats. 
  • Let op: geen vaste zitplaatsen