De Laatste

Jack Wouterse
ma 10 dec
20:30
 • ma 10 dec
  20:30 - 22:15
  Philipszaal
  Geweest

Ooit begon hij als circusartiest. En nu, na een lange turbulente reis langs theater, filmdoek en beeldbuis, is hij alleen tussen zijn schilderijen. Voordat hij is opgebrand, wil hij nog éénmaal vlammen en zijn grote filmdroom waarmaken. Moederziel alleen, verdwaald op zijn zolderkamer vertelt de oude man met zijn IPhone, camerabeelden, maquettes en moodboard het verhaal wat nog verteld moet worden.
In de melancholische en optimistische voorstelling De Laatste laat acteur Jack Wouterse zich in zijn ziel kijken. Verleden, heden en toekomst van een speelbeest worden verpakt in een tragikomedie waarin werkelijkheid en fictie naadloos samenvallen.
Wouterse speelde bij het Ro Theater in onder meer De Gebroeders Karamazov en Koning Lear en de monoloog Slaaf, ook van Oscar van Woensel.

Uit de pers:
"In vervreemdend en ontroerend theater laat Jack Wouterse zien wat een geweldige acteur hij is." (de Volkskrant)
"Jack Wouterse speelt deze Jacob in een ontroerende, authentieke monoloog, De laatste. Het is meer dan een retrospectief: het is zoeken naar houvast, het ontraadselen van een complex leven. Wat betekent ouderdom?" (NRC ★★★★)
  

 • Spel, tekst, regie, eindregie, muziek, dramaturgie, kostuums, kap & grime, decor, licht, techniek, chauffeur, fotografie, productie, publiciteit, producent & overall ondersteuning: Jack Wouterse
 • Adviseurs: o.a. Oscar van Woensel, Aliza Zandwijk en Herman Gilis
 • 19.30 u inleiding (gratis toegankelijk)
 • Tip: Theaterdiner (extra) en/of Café-arrangement

 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie