Dorian

Noord Nederlands Toneel
di 4 dec
20:30
 • di 4 dec
  20:30 - 22:50
  Philipszaal
  Geweest

Zo’n 125 jaar na het verschijnen van The Picture of Dorian Gray is onze obsessie met jeugdigheid alleen maar toegenomen. Verliezen we onszelf daarbij niet uit het oog? En als we de hele tijd bezig zijn met onszelf, wat betekent dat voor onze relatie met de ander? Met dit uitgangspunt schreef Javier Barcala een toneelbewerking van de beroemde roman van Oscar Wilde. Regisseur Christophe Coppens maakt er een visueel spektakel van, waarbij de grenzen tussen theater, performance, kunst en literatuur vervagen.

Uit de pers:
''Welbewust stuurt Coppens de voorstelling over de top, met door hemzelf ontworpen kostuums en uitzinnig decor, begeleid door rockmuziek. Het werkt.''(NRC ★★★★)
''Oscar Wilde, prototype van de excentrieke dandy, zou zich er vast mee hebben geamuseerd. 'Dorian' van het Noord Nederlands Toneel is de meest krankjorume bewerking ooit van diens enige roman, het klassiek geworden 'Het portret van Dorian Gray' uit 1890.''(Trouw ★★★★)
''Dit alles wordt grotendeels toegankelijk en met een mooie dosering van humor en drama gebracht.'' (De Telegraaf)
''Visueel prachtige scènes. Laat de kunstenaar Coppens maar schuiven. (..) ook in zijn kostuumontwerp. Wat een weelde.'' (Dagblad van het Noorden ★★★)

Luister naar de podcast van Dorianhttps://nnt.nl/dorian-podcast/

 • Met: Bram van der Heijden, Veerle van Overloop, Bien De Moor, Martijn de Rijk, Julia Akkermans, Olaf Ait Tami, Wout Brugge, Dio van Velden en Lin Scholten.
  Schrijver: Javier Barcala
 • LET OP: in deze voorstelling worden stroboscoop-effecten gebruikt
 • 19.30 u inleiding (gratis toegankelijk)
 • Tip: Theaterdiner (extra) en/of Café-arrangement  

 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie