Thuislozen

Theater Utrecht i.s.m. Adelheid&Zina
wo 7 nov
-
do 8 nov
 • wo 7 nov
  19:00 - 22:30
  Pauze 20:05
  Philipszaal
 • do 8 nov
  19:00 - 22:30
  Pauze 20:05
  Philipszaal

Een heel bijzonder project in het Parktheater. Theatermakers Thibaud Delpeut en Adelheid Roosen plaatsen je met hun bewerking van Lars Noréns Thuislozen ‘letterlijk’ op een stadsplein, midden tussen thuislozen en thuiszoekers. Vanuit de zaal en op het podium hoor je de verhalen van lokale helden en leef je mee met de tragische liefde tussen de zwaar verslaafde Sanna en Micke. De makers dagen je uit om na te denken over hoe wij beter samen kunnen leven.

Lokale helden
Met Thuislozen spelen lokale helden mee, oftewel ervaringsdeskundigen en mensen die direct met dit thema te maken hebben. Eén van hen is Hans Maréchal, Community Ambassadeur bij de GGZ Eindhoven. Hans over het thema:

“Accepteer dat thuislozen onderdeel zijn van onze samenleving en dat ze ook het recht hebben om erbij te horen.”

De andere held die meespeelt in het Parktheater is ervaringsdeskundige Daniël Fennema:

"Ik ben 38 jaar, zo goed als dakloos, heb geen rooie rot cent, maar ik voel me beter dan dat ik ooit gedaan heb."

Belangrijk thema
Het Parktheater is trots dat dit bijzondere project in Eindhoven te zien is. Het is belangrijk om maatschappelijk moeilijke thema’s bespreekbaar te maken. Thuislozen is het magistrale vervolg op Een soort Hades (Regieprijs 2016). 

Uit de pers:
''Makers Thibaud Delpeut (regie) en Adelheid Roosen leggen concrete links met de realiteit, waardoor het verhaal nog dichterbij komt.'' (Trouw ★★★★)
''De kracht van de regie van Thibaud Delpeut en Adelheid Roosen is de combinatie van poëzie en ontluisterende rauwheid.'' (NRC ★★★★)
''Niemand kan zomaar uit de ratrace stappen. Wij zijn daarmee net zo goed gevangenen van het systeem. Alleen al daardoor is ‘Thuislozen’ een voorstelling die resoneert.'' (De Telegraaf ★★★★)

 • Met Claire Bender, George Groot e.a.
 • Deze vlakkevloervoorstelling heeft geen vaste zitplaatsen. U loopt door de voorstelling heen. Er is ook mogelijkheid tot zitten. 
 • Tip: Theaterdiner (extra) en/of Café-arrangement
Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie