Het verhaal van het verhaal

Theater Artemis & Het Zuidelijk Toneel
zo 30 sep
14:30
 • zo 30 sep
  14:30 - 16:10
  Philipszaal
  Geweest

Joehoe?
Is daar iemand?
Ergens een verhaal?

Op een dag zit het publiek op een voorstelling te wachten. Het gordijn gaat open en het toneel blijkt naar de kapper te zijn geweest, helemaal kaal! Huh? In een hoek scharrelen wat mensen rond. Wie dat zijn? Geen idee, maar ze komen voor je handtas en ruiken naar mos!

Het verhaal van het verhaal gaat over….tja, waar gaat het eigenlijk over? Wie dit kan navertellen is een held! Dit is Raar met een grote R. En Vreemd met een grote V. Maar ook spannend met een grote S. Een hele wonderlijke natuurfilm met vierkanten, cirkels en Cristiano Ronaldo. En het publiek? Dat kan slechts smachten en snakken naar de rode draad. Maar waar dan? En waarheen? Trompetten! Er klinkt muziek! Zal het verhaal dan toch nog komen?

Het verhaal van het verhaal is een onvervalste ‘Batelaan’, een magische wereld waarin alles plots kan zinderen van verlangens en verwachtingen. Een familievoorstelling voor iedereen die niet gekozen is voor het schoolvoetbalteam, of juist wel!

Uit de pers:
''Een interessante en vermakelijke avond theater voor jong en oud'' (Theaterkrant ★★★★)
''Slim en oergeestig in een nog ongehoord en onbeslist verhaal'' (NRC ★★★★)
''Een spectaculaire opening van het jeugdtheaterseizoen.'' (Trouw ★★★★)
''“Verhaal, waar ben je?”, roept Ronaldo. Hij helt vervaarlijk over de podiumrand. In die diepe afgrond hoort hij ons schateren. “Er is niks te snappen, daarom snap ik het gewoon”, zegt een jongen op rij tien. Exact.'' (de Volkskrant ★★★★)
''De wildste vrijdenker van het Nederlandse theater heeft weer eens een verbijsterend, weerbarstig staaltje filosofische slapstick gecreëerd.'' (De Groene Amsterdammer)

 • Leeftijd 8+
 • Met Goele Derick, Jente De Motte, Peter Vandenmeulenbroecke, Jurjen Zeelen e.a.
 • Excl. consumptie
 • Tip: Lunch

 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie