Headroom

Theater Rotterdam
do 27 sep
20:30
  • do 27 sep
    20:30 - 21:45
    Philipszaal
    Geweest

In Headroom nemen theatermakers Boogaerdt/VanderSchoot en Erik Whien je mee op een visuele reis door de duisternis, op zoek naar de ruimte tussen waarneming en verhaal. Kun je in het donker meer zien dan in het licht? Headroom is een hallucinerende beeldentrip, opgebouwd rond de indringende geluidscompositie van Wessel Schrik. In het donker, daar waar het onderbewustzijn regeert en verhalen ontstaan, verschijnen en verdwijnen levende tableaus. Herkenbare situaties opgebouwd uit alledaagse objecten en mensfiguren. Maar de beelden hebben iets bevreemdends en ze spelen met onze perceptie.

Bezoekers over Headroom
''I wasn’t looking for a story or a metaphor. It was a very personal experience.”
“The music created a truly hypnotic feeling.”
“Those people are artists. I just sat there and closed my eyes sometimes and I listened to the music. And I thought: this is such a nice artwork.”

Uit de media: 
''Zo trekt ruim een uur lang een boeiende sequentie van beelden en composities voorbij, die een eigen leven gaan leiden als in een rare droom (…) Een bijzondere ervaring.''
(de Volkskrant ★★★★)
''Dankzij de zorgvuldige opbouw en het uitmuntend spel slagen de makers van Headroom in hun opzet: het publiek frustreren, maar tegelijkertijd mateloos boeien.'' (Theaterkrant ★★★★)
''Headroom’ is een uitmuntend gemonteerde beeldenstroom.'' (NRC ★★★★)

  • Met medewerking van: Peter De Graef. Verder met: Joep van der Geest, Sanne den Hartogh e.a.
  • Headroom is genomineerd voor de VSCD Mimeprijs 2018. Uit het juryrapport: ''Een staaltje pure theatermagie: Headroom is hightech en handwerk tegelijk, een waar gesamtkunstwerk.''
  • Tip: Theaterdiner (extra) en/of Café-arrangement

 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie