Le Bal

Jakop Ahlbom Company
do 13 jun
20:00
  • do 13 jun
    20:00 - 22:30
    Hertog Jan Zaal
    Pauze 21:15
    Geweest

In het danslokaal van Le Bal komen mensen samen die op zoek zijn naar liefde, gezelschap en vertier. Ze dansen, flirten, maken ruzie en vervelen zich. De jaren verstrijken, maar het danslokaal blijft bestaan en transformeert zich steeds naar de nieuwe tijd.

Le Bal biedt een dwarsdoorsnede van hoe we door de eeuwen heen steeds op zoek zijn naar liefde en geborgenheid. Fysiek beeldend theater en uniek in zijn soort, door zijn mix van mime, dans, slapstick, live muziek van Alamo Race Track, special effects en vervreemdende, poëtische elementen.

Voor Le Bal liet theatermaker Jakop Ahlbom zich inspireren door de film ‘le Bal’ (1983) van Ettore Scola, die gebaseerd is op het gelijknamige toneelstuk uit 1981 van Jean-Claude Penchenat en zijn Théatre du Campagnol.

Over Innenschau [revisited] vorig seizoen schreef een bezoeker: “Zelden zo’n goede voorstelling gezien. Verrassend tot de laatste minuut.”

  • Lees de blog over Le Bal van Vitoria Visits

 

 

Credits

Live muziek: Alamo Race Track met Jelte van Andel, Thomas van den Berg, Leonard Lucieer, Ralph Mulde. 
fotograaf: Sanne Peper

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie