Le Bal

Jakop Ahlbom Company
do 13 jun ’19 20:00 - 22:30
Mix van mime, dans, slapstick, live muziek van Alamo Race Track en special effects
do 13 jun ’19
20:00 - 22:30
  • do 13 jun ’19
    20:00 - 22:30
    Pauze 21:15
    Hertog Jan Zaal

In het danslokaal van Le Bal komen mensen samen die op zoek zijn naar liefde, gezelschap en vertier. Ze dansen, flirten, maken ruzie en vervelen zich. De jaren verstrijken, maar het danslokaal blijft bestaan en transformeert zich steeds naar de nieuwe tijd.

Le Bal biedt een dwarsdoorsnede van hoe we door de eeuwen heen steeds op zoek zijn naar liefde en geborgenheid. Fysiek beeldend theater en uniek in zijn soort, door zijn mix van mime, dans, slapstick, live muziek van Alamo Race Track, special effects en vervreemdende, poëtische elementen.

Voor Le Bal liet theatermaker Jakop Ahlbom zich inspireren door de film ‘le Bal’ (1983) van Ettore Scola, die gebaseerd is op het gelijknamige toneelstuk uit 1981 van Jean-Claude Penchenat en zijn Théatre du Campagnol.

Over Innenschau [revisited] vorig seizoen schreef een bezoeker: “Zelden zo’n goede voorstelling gezien. Verrassend tot de laatste minuut.”

  • Lees de blog over Le Bal van Vitoria Visits

Credits

Live muziek: Alamo Race Track met Jelte van Andel, Thomas van den Berg, Leonard Lucieer, Ralph Mulde. 
fotograaf: Sanne Peper

Open Dag Parktheater

Op zondag 4 september gaan onze deuren wagenwijd open en trakteren we jong en oud op gratis sneak previews van seizoen 22/23.

Met onder andere Kruimeltje, Rayen Panday, Assepoester, Opera Zuid, Before After en Merijn Scholten.

 

Meer info