Try out & première

Fantasio

Opera Zuid
vr 17 mei
-
zo 19 mei
 • vr 17 mei
  19:00 - 22:00
  Hertog Jan Zaal
  Pauze 20:25
  Geweest
 • zo 19 mei
  14:30 - 17:30
  Hertog Jan Zaal
  Pauze 15:55
  Geweest

Opera Zuid slaat in het kader van het Offenbach-jaar 2019 de handen ineen met Club Guy & Roni’s Poetic Disasters Company. Ze brengen een bijzondere uitvoering van de opera Fantasio, waarvan de partituur bij een brand in Parijs in 1887 in vlammen opging. In 2000 werd het werk op historisch verantwoorde manier gereconstrueerd. Hoewel deze opera voor velen nieuw is, zal er voor het operapubliek toch herkenning zijn.

Fantasio vertelt het verhaal van Henri - alias Fantasio -, een jonge student die ervan droomt zijn leven een andere richting te geven. Wanneer de nar van de koning sterft, besluit hij diens plaats in te nemen, in de hoop het hart te kunnen winnen van prinses Elsbeth…

Fantasio
is een ode aan de fantasie, een als sprookje vermomde satire en een ontroerend liefdesverhaal, dat op unieke wijze heen en weer slingert tussen hilarische humor en tedere poëzie.

Deze unieke parel - voor het eerst te beleven in Nederland! - laat een heel andere kant zien van Jacques Offenbach, de ‘godfather’ van operette en cancan: die van een sensitief en buitengewoon geraffineerd musicus.
 

 • Vr 17 try out, zo 19 première
 • Beide dagen met inleiding, vr 18:15 u, zo 13:45 u 
 • Interview met Waut Koeken in Theatermagazine Jeroen
 • Zo 19, De Lange Tafel Gastheer & Gastvrouwen: Eric/Lily & Carla
Onderdeel van:
De Lange Tafel

Credits

Regie: Benjamin Prins
Met: philharmonie zuidnederland en Theaterkoor Opera Zuid i.s.m. Kooracademie Maastricht 
Foto: Bjorn Frins, Joost Milde
Trailer: Hans Hijmering
 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie