Leve Larbi

Introdans
di 30 apr
20:00
  • di 30 apr
    20:00 - 22:10
    Grote Zaal /Hertog Jan Zaal
    Pauze 21:00
    Geweest

De Vlaams-Marokkaanse Sidi Larbi Cherkaoui werd onlangs door het gezaghebbende Duitse tijdschrift Tanz voor de derde keer uitgeroepen tot Choreograaf van het Jaar. Introdans is er dan ook trots op dat het op dit moment als enig Nederlands gezelschap diverse choreografieën van Cherkaoui mag uitvoeren. 

In Leve Larbi presenteert het gezelschap drie van deze werken. In Loin creëert Larbi tegen de achtergrond van een monumentale Marokkaanse muur een meditatieve sfeer, resulterend in een hallucinerende choreografie. Geïnspireerd door gevoelens van vrijheid, opsluiting, verbinding en eenzaamheid die New York bij de maker opriep, creëerde hij Orbo Novo.
Binnen het oeuvre van Cherkaoui neemt het duet een prominente plaats in. Pure is een lyrisch, virtuoos duet, vol bijzondere lifts, dat handelt over de thema’s zuiverheid en reiniging.
 

  •  Gratis inleiding om 19.15 uur in de Grote Foyer

Gratis inleiding om 19.15 uur

"In het programma Leve Larbi brengen de choreografieën genoeg uitdagingen met zich mee"
Theaterkrant
Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie