Vivaldi: Dangerous Liaisons

OPERA2DAY & Nederlandse Bachvereniging
do 14 mrt ’19 20:00 - 22:40
do 14 mrt ’19
20:00 - 22:40
  • do 14 mrt ’19
    20:00 - 22:40
    Pauze 21:25
    Hertog Jan Zaal

OPERA2DAY en de Nederlandse Bachvereniging presenteren een spiksplinternieuwe barokopera, met muziek van Antonio Vivaldi. In deze moderne opera komen Vivaldi’s meest opwindende aria’s samen op een nieuw libretto. Er wordt een al even opwindend verhaal mee verteld, gebaseerd op de roemruchte briefroman Les Liaisons Dangereuses. Een fatale liefdesgeschiedenis én een portret van een tijdperk, waarin een verveelde elite bezwijkt onder haar eigen intriges. De felle emoties krijgen een weerklank in Vivaldi’s vocale en instrumentale vuurwerk, uitgevoerd door een internationale cast en de topmusici van de Bachvereniging.

Wil jij figureren in de voorstelling? 
OPERA2DAY biedt aan 25 amateuracteurs uit Eindhoven en omgeving de mogelijkheid om mee te spelen in de voorstelling. Als figurant heb je de rol van bediende aan het hof van de hoofdpersonages. De bedienden zijn een rode draad in het verhaal en je bent tijdens meerdere scènes op het toneel, met als uitsmijter de slotscène waarin je een belangrijke rol hebt. Op vrijdag 8 maart wordt er ’s avonds gerepeteerd in het Parktheater, en op de voorstellingsdag worden de figuranten om 14.00 uur in het theater verwacht voor repetities en verdere voorbereidingen. Meer informatie of meteen aanmelden

Uit de pers: 
''Deze combinatie van historiserende en innovatieve operapraktijk kan niet luid genoeg worden toegejuicht.'' (Volkskrant ★★★★)
''Indrukwekkend is de samenwerking met de Nederlandse Bachvereniging.'' (NRC ★★★)
''Het overtuigendste bewijs dat Vivaldi’s operamuziek ten onrechte in de vergetelheid is geraakt.'' (Theaterkrant)
"Zeker voor de pauze, als het allemaal nog licht en luchtig is, is dit een oersterke productie." (Telegraaf ★★★★)
"Reuze-aantrekkelijk bovendien, een gloednieuw stuk, maar wel in een overbekend idioom." (Trouw ★★★)
''Een interessant einde aan een ouderwets meeslepende en aangrijpende nieuwe opera, waar Vivaldi toch maar prachtige muziek voor heeft geleverd.'' (Groene Amsterdammer)

Coronatoegangsbewijs

Voor je bezoek aan de voorstelling heb je een geldig coronatoegangsbewijs en identiteitsbewijs nodig. 

Meer informatie over alle coronamaatregelen