BROOS

Conny Janssen Danst
di 26 feb ’19 20:00 - 21:15
di 26 feb ’19
20:00 - 21:15
  • di 26 feb ’19
    20:00 - 21:15
    Hertog Jan Zaal
    Geweest

Een sprankelende dansvoorstelling over ouderdom, jeugd en de breekbaarheid van het leven. Naast een groot ensemble van vijftien dansers werkt choreografe Conny Janssen voor de live muziek in BROOS samen met muzikante en zangeres Maartje Teussink. 

Broos is een persoonlijk werk van de Rotterdamse choreografe. Een inspiratiebron is haar moeder waar zij al jaren voor zorgt, en die ze ‘brozer en brozer’ ziet worden. Kwetsbaarheid ziet Conny Janssen echter niet alleen in ouderdom. 
"Baby’s, kleuters, pubers, jonge ouders: elke levensfase heeft een andere broosheid. Bij het zien van een oudere vergeten we vaak dat die persoon door al die levensfases is gegaan. Dat bijvoorbeeld zij – mijn moeder - als jong meisje ook haar eerste verliefdheid voelde, haar eerste verdriet, haar dromen had en haar gekkigheid. Soms zien we slechts de laatste uiterlijke vorm en verhult die alle andere verhalen die er ooit zijn geweest of nog sluimeren.  Met de dansers - jonge talenten en bekende gezichten – onderzoek ik de specifieke fysiek van al die verschillende levensstadia. In een mozaïek van vertellingen ervaren we in BROOS de hartenklop van diverse momenten in tijd." Conny Janssen Danst toont ons de kwetsbaarheid van het leven, van de eerste schreeuw tot de laatste zucht.  

Uit de pers:
''Multi-instrumentaliste en zangeres Maartje Teussink zorgt, met samples, piano, bas en gitaar voor de perfecte muzikale inkleuring, licht repetitief, altijd lyrisch, met hier een melancholiek walsje, daar een galmende soundscape.'' (NRC)
''Mooi, en vol compassie uitgevoerd: jonge lijven worden al dansend oud in Broos.'' (Volkskrant)
"In deze dansen zie je hoe sterk Janssen zich in de afgelopen 25 jaar heeft ontwikkeld. Ongekunsteld mixt ze moderne dans met urban streetstijlen en clubdans. Janssens dans staat als een huis, voor jong én oud" (Trouw)

Speciale inleiding 
Liesbeth Osse in gesprek met Conny Janssen en designer Govert Flint
Begin uw bezoek aan Broos met een verfrissende kijk op de broosheid van het leven. In het inleidend gesprek belichten choreograaf Conny Janssen en ontwerper, bewegingsarchitect en kunstenaar Govert Flint ieder vanuit hun achtergrond de thematiek in de voorstelling.
Voor Conny is Broos het meest persoonlijke werk ooit en ze liet zich inspireren door haar moeder. Govert is sinds zijn studie aan de Design Academy Eindhoven gefascineerd om mensen met zijn (meubel)ontwerpen in beweging te krijgen en daarmee gelukkiger te maken. 
Deze inleiding is gratis te bezoeken om 19.15 uur op de Grote Foyer.  

Uit de pers:
"Ongekunsteld mixt ze moderne dans met urban streetstijlen en clubdans. Janssens dans staat als een huis, voor jong én oud. (…) Zoals in al haar voorstellingen treedt Janssen haar onderwerp uiterst integer tegemoet. (…)" (Trouw)