Caligula

Theater Utrecht
do 14 feb
20:00
  • do 14 feb
    20:00 - 21:50
    Grote Zaal /Hertog Jan Zaal
    Geweest

''De mensen sterven en zijn niet gelukkig.'' Tot dit verpletterende inzicht komt de jonge, onervaren keizer Caligula na de dood van Drusilla, zijn zus én minnares. Er ontsteekt een storm in zijn hoofd. Getergd door gevoelens van rouw en een vurig verlangen naar het leven onderwerpt Caligula zijn onderdanen aan een genadeloos en gruwelijk experiment: leven in het licht van de dood. Regisseur Thibaud Delpeut van Theater Utrecht brengt zijn veelgeprezen interpretatie van de legendarische toneelklassieker Caligula van Albert Camus nu naar de grote zaal van de schouwburgen. ''Eigenlijk zou je een stuk als Caligula elke vijf jaar moeten spelen om te zien wat het nu betekent'' aldus Thibaud Delpeut.

Caligula werd in 2014 lovend ontvangen door de pers:
“Delpeut maakt een fascinerende, ijzingwekkende voorstelling.” (Volkskrant ★★★★)
“Diepe empathie voor Delpeuts ‘krankzinnige’ Caligula.” (Het Parool ★★★★)
“Duel tussen kunst en gezond verstand. Keelsnoerend sterk gespeeld.” (Theaterkrant ★★★★)
“Acteur Vincent van der Valk maakt er een hardvochtige maar ook deerniswekkende man van die enorm lijdt onder zijn grimmige daden. Zo wordt Caligula op een zekere manier toch sympathiek.” (Trouw ★★★★)
“Op intrigerende wijze snijdt Caligula waarden als vrijheid, liefde, schoonheid en waarheid aan flarden.” (De Telegraaf ★★★★)
“Caligula is een vanuit de onderbuik hardop denkende toneelavond.” (De Groene Amsterdammer)

 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie