Op Hoop van Zegen

Bill van Dijk, Mariska van Kolck, Joke de Kruijf e.a.
za 9 feb
20:00
  • za 9 feb
    20:00 - 22:20
    Grote Zaal /Hertog Jan Zaal
    Pauze 21:05
    Geweest

Op Hoop van Zegen is een oer-Hollandse musical gebaseerd op het onverwoestbare toneelstuk van Herman Heijermans. Het wel en wee van de vissersweduwe Kniertje en de andere vrouwen die hun geliefden aan de zee verloren laat niemand onberoerd. Zeker wanneer Knier voor het gruwelijke dilemma komt te staan om haar jongste zoon Barendje ook naar zee te sturen. Hun gevecht om te overleven gebukt onder het harteloze beleid van reder Bos en andere sociale misstanden leidt tot één conclusie: de vis wordt duur betaald.

Uit de pers:
"Van Kolck bezorgt publiek rillingen in ‘Op Hoop van Zegen" (Trouw ★★★)
"Mooi gedoseerd gespeeld door Bill van Dijk" (...); "Samenzang van hoog niveau" (...); "Op hoop van zegen’ is meer een zangspel dan een musical, een kalm noodlotsdrama met samenzang van hoog niveau" (de Volkskrant ★★★)
"Op Hoop van Zegen steekt ver boven de zeespiegel uit" (Algemeen Dagblad ★★★★)
"Ontroerende slotmonoloog Mariska van Kolck" (De Telegraaf ★★★)
"Fraaie vertolking Heijermans" (Scenes ★★★★)
"Hier staat een topcast op het Toneel" (Theaterparadijs ★★★★)
"Luisterrijke muziek" (NRC ★★★★)
"Bill van Dijk nog altijd de top" (Telegraaf ★★★1/2) 

 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie