Judas

Renée Fokker, Eva van de Wijdeven e.a.
vr 4 jan
-
za 5 jan
 • vr 4 jan
  20:00 - 22:00
  Hertog Jan Zaal
  Geweest
 • za 5 jan
  20:00 - 22:00
  Hertog Jan Zaal
  Geweest

'Een valse hond sluit je op in een hok, of laat je inslapen'
Dertig jaar lang terroriseert crimineel Willem Holleeder zijn familie. Om dit te stoppen verraden zijn zussen Astrid en Sonja hem en leggen belastende verklaringen tegen hem af. Het komt hen duur te staan. Vanuit de gevangenis regelt hun broer hun liquidatie. In 2016 schrijft Astrid Holleeder haar verhaal op. Als testament, omdat ze niet weet of ze er morgen nog is. In Judas schetst ze een portret van het gezin waarin ze opgroeit, de dagelijkse angst waarmee ze leven, en hoe ze zich uiteindelijk verzet en haar eigen broer verraadt. Vanaf nu staat Judas in het theater. Deze psychologische theaterthriller wordt verteld vanuit het perspectief van de vier vrouwelijke omstanders van Holleeder: zijn twee zussen, moeder en nichtje. Deze aangrijpende voorstelling laat zien hoe het is als je leven dagelijks wordt beheerst door angst. En hoeveel moed ervoor nodig is om die angst te trotseren.

Voorafgaand aan de voorstelling krijgen we unieke informatie over de Holleeders. Want hoe is het boek Judas ontstaan? En welke gevolgen heeft de verschijning van het boek voor Astrid? Tevens zullen we uw geheugen opfrissen. We staan stil bij hoe het allemaal ook alweer zat. Waarvoor is Willem Holleeder veroordeeld en wie was nou precies Willem Endstra? Informatie die u niet wilt missen. 

Uit de media:
''Beklemmende atmosfeer in actueel toneelstuk Judas.'' (AD ★★★★)
''Het verhaal van Astrid Holleeder is een beklemmende theaterervaring.'' (Trouw ★★★★)
''Spanning tot aan de achterste rij.'' (Theaterkrant ★★★★)
''Of je het boek nu wel of niet gelezen heb, Judas is een aangrijpende, emotionele en vooral zeer geloofwaardige voorstelling.'' (Theaterparadijs ★★★★)

 • Met Renée Fokker (Astrid), Margo Dames, Trudy de Jong en Eva van de Wijdeven.
 • Inleiding 19.15 uur
 • Ondanks de bedreigende situatie waarin ze zich bevindt, werkt Astrid Holleeder actief mee aan de totstandkoming van deze voorstelling.
 • Prijs excl. servicekosten
 • Vr 4, De Lange Tafel voorstelling - Gastvrouw & Gastheer: Marlies & Léon
 • Tip: Theaterdiner (extra) en/of Café-arrangement

 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie