Twools

Scapino Ballet Rotterdam
wo 12 dec
20:00
 • wo 12 dec
  20:00 - 21:15
  Hertog Jan Zaal
  Geweest

TWOOLS is een choreografische achtbaan die je in hoog tempo langs verschillende werelden voert. Een opwindende voorstelling vol vaart waarin korte dansstukken, van topchoreografen en nieuw talent, elkaar non-stop opvolgen. Gedanst door dansers van wereldklasse die moeiteloos omschakelen van de ene stijl in de andere. Bij TWOOLS gaat het om originaliteit, veelzijdigheid en virtuositeit. Een must see voor dansfans en een speeddate voor beginnende dansliefhebbers.

De 6 werelden van TWOOLS
De wereld slaat op hol in It’s gonna rain van Maciej Kuzminski. Op opzwepende muziek van Steve Reich ontstaat een ware uitputtingsslag. Shin a Lam van Marcos Morau vertelt in pijlsnelle bewegingen het verhaal van een waargebeurd drama in de sportwereld. In het mooi gestileerde While the leaves are blowing van Ryan Djojokarso heeft men tot zonsondergang de tijd om een partner te vinden. Wie blijft er over? In Norai van Miquel G. Font wordt de spanning tussen twee mensen letterlijk zichtbaar dankzij een fraai kostuum- en toneelontwerp. Het universum van The Swimmer van Ed Wubbe is een en al liefde. Als in een sciencefictionfilm creëert Joeri Alexander Dubbe in Ladder 84 een fantasiewereld.
 

 • 19.15 u inleiding (gratis toegankelijk)
 • Benieuwd naar de achtergronden van Twools, de inspiratie van de choreograaf, zijn/haar manier van werken en de ideeën achter de choreografie? Lees hier de lesbrief  
 • Bij de voorstelling hoort een kleurrijke meereizende tentoonstelling; TWOOLS in Beeld. Zes illustratoren mochten ieder een illustratie maken geïnspireerd op een choreografie uit TWOOLS. 
 • Tip: Theaterdiner (extra) en/of Café-arrangement  

 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie