Significant Moments

Nederlands Dans Theater 2
vr 30 nov
20:00
  • vr 30 nov
    20:00 - 21:45
    Hertog Jan Zaal
    Pauze 20:19
    Geweest

Nederlands Dans Theater 2, dat in 2018 veertig jaar bestaat, onthaalt een oude vriend: Alexander Ekman. Hij gaat met de jonge dansers werken aan een nieuwe creatie. Significant Moments stelt ze stevig op de proef. Phillip Chbeeb, een nieuw gezicht bij NDT en sterk geworteld in de hiphop, maakt eveneens een nieuw werk. Om de triptiek te voltooien, brengt NDT Signing Off (2003) van huischoreografen Sol León en Paul Lightfoot terug op het toneel, oorspronkelijk gecreëerd voor NDT 1 en bekroond met de prestigieuze Benois de la Danse.

Programma:
- Signing Off (León & Lightfoot)
- The Reunion of I (Chbeeb)
- FIT (Ekman)

Uit de pers:
"Hiphopchoreograaf Chbeeb laat al zijn wilde ideeën los op jong, uitmuntend getraind danstalent" (de Volkskrant)
"Kippenvel veroorzakende duetten en briljant getimede mannentrio’s." (Trouw)
''Uitstekend geschikt voor het jonge publiek waar het gezelschap om zit te springen.'' (NRC)
''Vandaag de dag is NDT 2 een gezelschap dat nauwelijks onderdoet voor het hoofdgezelschap. Niet alleen maken de dansers – allen tussen 18 en 23 jaar oud – kennis met repertoire, ook het risico dat er met NDT 2 genomen wordt door nieuwe namen uit te nodigen, maakt de groep net zo spannend als sprankelend.’' (Theaterkrant)

 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie