A Quiet Place

Opera Zuid
do 15 nov
20:00
  • do 15 nov
    20:00 - 22:55
    Hertog Jan Zaal
    Pauze 21:15
    Geweest
Dertig jaar geleden was Maastricht, na de première in 1984 in de Scala in Milaan, de tweede stad ooit waar het bloedmooie A Quiet Place werd uitgevoerd. Tijdens het Bernstein-Centennial jaar 2018 maakt Opera Zuid de Limburgse voortrekkersrol opnieuw waar en brengt het hartverscheurende werk weer op de planken.
De verbluffend filmische partituur van Bernsteins enige avondvullende opera, een meeslepend en universeel verhaal over ingewikkelde familiestructuren, is door de Broadway- en jazzinvloeden uniek binnen het operarepertoire.

Uit de pers:
Lees het interview met dirigent Karel Deseure uit NRC
 
''Een eeuw na Leonard Bernsteins geboorte komt Opera Zuid met een sterke, indringende uitvoering van diens opera ‘A Quiet Place’'' (De Volkskrant ★★★★) 
"Bij koor en orkest bloeit liefde op voor Bernsteins muzikale taal. Onder de vaste hand van Karel Deseure gaat Philharmonie Zuidnederland pittig te werk. De orkestklank is direct van karakter, in een ontspannen afwisseling van zachtaardigheid en swing" (Trouw ★★★★)
''Madeleine Boyd plaatst het familiedrama in een mise-en-scène die treffend de sfeer van een gezin in de Amerikaanse ‘suburbs’ neerzet.'' (De Telegraaf)

 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie