Watershed presenteert: Ben ontevreden!

Lekker een avondje literair klagen, met o.a. Arjen Lubach
di 29 aug ’17 20:00 - 22:20
di 29 aug ’17
20:00 - 22:20
  • di 29 aug ’17
    20:00 - 22:20
    Pauze 20:55
    Hertog Jan Zaal
    Geweest

Geef toe: jij zeikt, mierenneukt, muggenzift, piept, emmert, zeurt en zemelt net zo graag als ieder ander. Met Facebook of Twitter als je favoriete mekkerstek. Terwijl we eigenlijk vinden dat het niet mag, dat klagen. Maar waarom mogen we niet ontevreden zijn? Als niemand 'méér verlangt dan wat er is' (de woordenboekdefinitie van ontevredenheid), is het vuur al geblust voor het is ontstoken.

Watershed organiseert een tot mislukken gedoemde, literaire theateravond, over het taboe op ontevredenheid. Voor iedereen die wel eens ontevreden is, of iemand kent die wel eens ontevreden is. Met multitalent Arjen Lubach, schrijvers Erik Jan Harmens, Hans Bogaert, Lotte Lentes, Selin Kusçu, Buddy Wakefield en singer songwriter David O’Dowda.

We delen het liefst onze súccessen op feestjes, social media en tijdens de vrijdagmiddagborrel. Zelden schrijft iemand op Facebook dat de opkomst tegenviel, en dat je zelf ook niet zo in vorm was. Ontevredenheid houden we het liefst binnenshuis, of uiten we anoniem. Maar waarom eigenlijk? Waarom uiten we ons ongenoegen niet meer openlijk en eerlijk met elkaar? Ontevredenheid is een intense vorm van betrokkenheid en is dynamisch. En als niet alles hoeft te resulteren in succes, kan er opeens zoveel meer. Schrijfster en columnist Elfie Tromp leidt dit therapeutisch feest van het onvermogen, met voordrachten, interviews en live muziek.