Hendrik Groen - Pogingen iets van het leven te maken

Beau Schneider, Plien van Bennekom e.a.
za 7 apr ’18 20:00 - 21:50
za 7 apr ’18
20:00 - 21:50
  • za 7 apr ’18
    20:00 - 21:50
    Hertog Jan Zaal
    Geweest

In de theaterversie van deze bestseller laten Hendrik Groen en zijn vrienden u meeleven met alle ups en downs in een verzorgingstehuis. Regisseur Gijs de Lange heeft een verrassend concept voor ogen: jonge acteurs gaan de diverse rollen spelen. De Lange: “Omdat er in iedere bejaarde ook nog altijd een jong iemand verborgen zit”. Daarnaast zijn er ook bewoners van een Eindhovense zorginstelling te zien in de voorstelling.
De rol van de directrice wordt afwisselend gespeeld door Plien van Bennekom en Cynthia Abma. Cynthia Abma is bij ons te zien.

Uit de pers:
"Dat de cast bestaat uit energieke, relatief jonge acteurs, helpt ook enorm. De charmante Beau Schneider speelt Hendrik Groen met gentleman-achtige gereserveerdheid, stram maar keurig en recht van lijf en leden." (Trouw ★★★★)
"Rebelse oudjes op bühne" (De Telegraaf ★★★)
"De enige acteurs wier spel gevrijwaard is van leeftijdsverwijzingen, zijn Beau Schneider als Hendrik en Britte Lagcher als de nieuwe bewoonster die zulke mooie gevoelens bij hem losmaakt. Heel zuiver, zonder enig effectbejag, laten zij zien waarom Hendrik Groen in al zijn gedaantes zo veel herkenning oproept." (NRC ★★★)
“Een zoete, zachtzinnige bejaardenwereld” (Theaterkrant ★★★)
"De manier waarop de spelers aan de oudere gestalte geven is boeiend om te zien. Terwijl je naar jonge mensen zit te kijken veranderen zij al snel in de bejaarden personen die zij spelen" (Theaterparadijs ★★★★)