Chinese avond

Groundbreakers / Wuxi Performing Arts Group / Lulu Wang
wo 21 mrt
19:00
  • wo 21 mrt
    19:00 - 21:55
    Philipszaal
    Pauze 20:30
    Geweest

Een speciale Chinese avond, samengesteld door het Nederlandse dansgezelschap Groundbreakers. Voorstellingen van de Groundbreakers staan bekend om hun verhalende, bijna filmische en theatertaal waarbij emoties in de dans sterk voelbaar zijn. De groep zelf presenteert De Kraaiman, een hedendaagse choreografie die één van de bekende verhalen van de zeventiende-eeuwse schrijver Pu Songling tot leven wekt. Spectaculaire live animaties en dansers uit China en Nederland nemen u meer in een hallucinerende wereld die geregeerd wordt door onsterfelijke vogels en goden. Een unieke samenwerking tussen Nederlandse en Chinese dansmakers.
Het tweede stuk De Borduurster van Wuxi Performing Arts Group is een bijzondere mix van klassiek en Chinees ballet. Het legendarische verhaal gaat over het meisje Xiu Niang dat vecht voor de vrijheid van de vrouw.
Tenslotte gaat schrijfster Lulu Wang in een lezing in op de achttiende-eeuwse klassieke Chinese griezelverhalen over het bovennatuurlijke van schrijver Pu Songling. Lulu Wang (1960) kwam op 25-jarige leeftijd naar Nederland. Ze debuteerde in 1997 met de roman Het lelietheater, die een enorm succes werd (o.a. Gouden Ezelsoor).

 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie