Lennaert Nijgh theaterconcert – Een tip van de sluier

Sjors van der Panne, Jim de Groot, Izaline Calister en Josee Koning
wo 7 feb
20:00
  • wo 7 feb
    20:00 - 22:25
    Hertog Jan Zaal
    Pauze 21:00
    Geweest

Het Land van Maas en Waal, Malle Babbe, Pastorale, ze staan in ons collectieve geheugen gegrift en zijn geschreven door een van de beste tekstschrijvers die Nederland ooit gekend heeft: Lennaert Nijgh. We herdenken nu, vijftien jaar na zijn dood, deze fantastische tekstschrijver met een groots eerbetoon. Een uniek theaterconcert met natuurlijk de grote hits en het minder bekende werk, alles in nieuwe arrangementen en bewerkingen. Maar ook enkele nieuwe songs, want in het Literatuurmuseum zijn onbekende teksten ontdekt die door verschillende componisten van muziek zijn voorzien.

Uit de pers:
"IJzersterke liederen als ‘Land van Maas en Waal’, ‘Verdronken vlinder’ en ‘Liefde van later’ worden afgewisseld met losse herinneringen en anekdotes." (NRC ★★★)
"Muzikaal gezien een fantastisch theaterconcert, waarin Nijghs teksten van verrassende nieuwe arrangementen worden voorzien en de liedjes soms als nieuw klinken. ‘Welterusten, meneer de president’: hardrock, ‘Verdronken vlinder’: lief luisterliedje, ‘Pastorale’: brutale omkering van de man-vrouwrollen, ‘Het Spaarne’: weergaloos mooie tekst. Josee Konings loepzuiver gezongen Brel-vertaling ‘Liefde van later’ brengt ontroering op het podium en in de zaal." (de Volkskrant ★★★)
 

 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie