Tanzen auf dem Malerwanderweg

di 24 okt ’17 20:00 - 21:20
di 24 okt ’17
20:00 - 21:20
  • di 24 okt ’17
    20:00 - 21:20
    Hertog Jan Zaal

De uit Dresden afkomstige Ulrike Doszmann verbeeldt het hoofdpersonage Elisabeth en danst voor u de beroemde Malerwanderweg, waar Caspar David Friedrich in de 19e eeuw zijn unieke romantische landschappen schilderde. De danseres beweegt zich op en rondom een gigantische bewegende glazen schijf, een metafoor voor het ontoegankelijke Zandsteengebergte waar de Malerwanderweg - parallel aan rivier de Elbe - doorheen voert. Deze dans levert niet alleen een boeiend ‘duet’ op van danseres en glazen schijf, maar toont ook panoramische beelden van de lichtkunstenaars Wiersma en Smeets. Ernst en Joris Bonis ontwikkelden speciaal voor deze voorstelling elektronica om de dynamische sculptuur van staal en glas, de danseres en zelfs het kostuum dat zij draagt, tot ‘muziekinstrumenten’ om te toveren.
Een fascinerende combinatie van dansante, beeldende, muzikale en filmische ervaringen, die aansluit bij de reeks spectaculaire performances in theaters, musea en bijzondere locaties waarmee Jan Doms - de bedenker en maker van deze voorstelling - de wereld sinds jaar en dag verovert.

Om deze bijzondere voorstelling extra glans te geven is er van 8 t/m 29 oktober in het kader van de Dutch Design Week in de foyer een grote tentoonstelling te zien over het maken van Tanzen auf dem Malerwanderweg.

Ga naar de voorstellingswebsite

 

Nieuw programma 2022/2023

Het nieuwe theaterprogramma komt eraan!
Op zaterdag 25 juni start de kaartverkoop, vanaf 16 juni kun je alvast een kijkje nemen in het programma. 

Meer info