Lampenmakers

Het Zuidelijk Toneel & Parktheater
di 5 sep ’17 - wo 27 sep ’17
di 5 sep ’17
-
wo 27 sep ’17

Speciaal voor het afscheid van de oud president-directeur van Philips organiseren de naaste medewerkers een groots feest. U bent uitgenodigd om het glas te heffen! Er wordt geklonken op daverende successen, het orkest met de Philicorda’s speelt de sterren van de hemel. Echter, achter de schermen is niets zoals het lijkt. Veranderingen gaan niet zonder slag of stoot. De opvolger staat te trappelen, De aandeelhouders zien rook en wachten in spanning af. Want waar rook is, is meestal ook vuur... Een subliem verhaal over Philips, over Eindhoven, over u. Een intieme inkijk van hoe het eraan toeging binnen Philips vanaf de jaren 80. Lampenmakers ontrafelt de Philipshistorie met humor, scherpe dialogen, sterke beelden en live-muziek. Het Zuidelijk Toneel en het Parktheater maken samen dit theatrale feest dat exclusief in de Philipszaal speelt en waarbij de zaal op een unieke wijze gebruikt wordt.
Lees de reactie op de première van architect van de Philipszaal Arie van Rangelrooy>>

Al een kaartje gekocht voor Lampenmakers? Bekijk dan voordat u komt de videoboodschap van de ceremoniemeester hieronder. Hij heeft een belangrijke boodschap.

Uit de pers:
"(...) tot en met een prachtige scène op een van de feesttafels. Die monoloog, van ceremoniemeester Vandermeulenbroecke, is het hoogtepunt van de voorstelling (...)" (Eindhovens Dagblad)
"Het mooiste is de parade van Philipsuitvindingen op het einde" (Volkskrant)
"Dat alles is prachtig, indringend en verrassend neergezet door Het Zuidelijk Toneel. Een ‘must see’ voor de regio Eindhoven.” (Hans de Jong, President Philips Nederland).
Lampenmakers is een ode aan Philips en biedt smeuïg kijkje in de bedrijfscultuur
de Volkskrant, (Vincent Kouters, ***)

  • Script: Marcel Osterop. Regie: Roel Swanenberg
  • Met Tijn Docter, Bart Klever e.a.
  • Try-out dinsdag 5 en woensdag 6 september
  • Première vrijdag 8 september
  • Uw toegangsbewijs is tevens geldig voor een gratis bezoek aan het Philips Museum (in september 2017)
  • Prijs excl. servicekosten
  • Tip: Theaterdiner (extra) en/of Café-arrangement