do 4 mei ’17 20:30 - 21:30

True Colors

BackBone | Alida Dors
do 4 mei ’17
20:30 - 21:30
 • do 4 mei ’17
  20:30 - 21:30
  Philipszaal

“Wie ziet nog wat er schuilt, achter de beslagen ramen van de ziel?"

Zie mij. Bewonder en benijd mij. In True Colors gaat choreografe Alida Dors op zoek naar de ware persoon achter onze online identiteit. Een voorstelling over hoe we ons online mooier voor doen dan we zijn en de frustrerende strijd om die verhullende beelden in stand te houden. Met haar kenmerkende en vernieuwende hiphopvocabulaire gestript van show en bravoure, worden de verhalen achter de verhullende beelden op social media ontrafeld. We zien wat we het liefst verborgen houden.

Waar Alida Dors in haar vorige productie samenwerkte met taalvirtuoos Typhoon vond ze voor True Colors een artistieke partner in muziektheatergezelschap Silbersee. Het resulteerde in een uitzonderlijke cast met operazanger Maciej Straburzynski en spoken word kunstenaar Guus van der Steen die samen met BackBone’s dansensemble live on stage te zien zijn. Beeldend kunstenaars Manuel Rodrigues en Sarah Orfali maakten speciaal voor True Colors videoprojecties die de fake reality van social media bijna tastbaar maken.

Niet eerder kwamen zoveel verschillende kunstvormen samen in een voorstelling van BackBone. Continue zijn ze met elkaar in dialoog en vloeien zelfs in elkaar over: een ultieme verrijking van Alida’s danstaal.
We zien wat we het liefst verborgen houden.

Uit de pers:
"Tegenover de eigentijdse rap, en dat is een mooi contrast, staat de klassieke stem van operazanger Maciej Straburzynski, die diepe emoties en vervlogen tijden oproept." (de Volkskrant ***)
"De selfies verschijnen steeds nadrukkelijker op de projectieschermen: prachtig gestylede portretfoto’s van de vijf dansers, veel gladder, onberispelijker en onbezorgder dan hun alter ego’s van vlees en bloed, die repetitief en machinaal zwoegend door het leven gaan." (NRC Handelsblad)
“Hiphopdans, dat is waar Alida Dors haar wortels heeft. Maar haar werk is veel breder dan dat. In haar nieuwe productie True Colors zoekt ze de kruisbestuiving van dans met spoken word, klassieke zang en film. Het resultaat is indrukwekkend.” (KunstHart)

 • Spoken word: Guus van der Steen
 • Projecties: Manuel Rodrigues & Sara Orfali
 • Coproductie met: Silbersee, Productiehuis Rotterdam, Het Klooster (Woerden) en Tanzhaus NRW (Düsseldorf)
 • Choreografie en concept: Alida Dors
 • Prijs excl. servicekosten
 • Tip: Theaterdiner en/of Café-arrangement
">
Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie