Hamlet

Zep
ma 12 dec ’16 20:30 - 21:40
ma 12 dec ’16
20:30 - 21:40
  • ma 12 dec ’16
    20:30 - 21:40
    Philipszaal

Hamlet moet niets hebben van de liefde tussen zijn moeder en oom Claudius. Als een mysterieuze verschijning hem toevertrouwt dat zijn vader door Claudius is vermoord, zint Hamlet op wraak. Hij raakt verscheurd tussen zijn boosheid en de loyaliteit aan zijn moeder. Ondertussen staat de vijand aan de grens. Oorlog dreigt. Hamlet belandt in een tweestrijd: zijn of niet zijn, dat is de vraag.

In deze remix van klassiek en urban verplaatst regisseur Peter Pluymaekers het bekende verhaal van Shakespeare naar een hedendaagse Arabische setting. De tekst wordt vertaald door Brainpower. Zep’s fysieke speelstijl gecombineerd met zang en tekst, staat garant voor een eigentijdse thriller vol humor en adrenaline. De pers over Zep’s Othello (2015): “Ontwapenende en toegankelijke Othello” (Volkskrant ****), “Een flitsende tragedie vol adrenaline” (Theaterkrant****).

Uit de pers:
''In de ‘remix’ van ‘Hamlet’ door Zep is de tragische hoofdpersoon geen tobbende, twijfelende en langzaam tot waanzin gedreven prins, maar een viriele, energieke en boze bink...'' (NRC Handelsblad***)
''Jouman Fattal zingt als Ophelia mooi en breekbaar een akoestische versie van ‘Crazy in Love.'' (NRC Handelsblad)
''De kracht van deze Hamlet zit hem vooral in de uitstekende cast.'' (Volkskrant****)
"Tarikh Janssen is een ongewoon sterke Hamlet" (Volkskrant)
“Hamlet is een compact, krachtig en helder drama.'' (Theaterkrant****)
“Hip multicultisausje maakt Hamlet fris en spannend.” (Parool***)
''(...) Mooie toneelhappening." (Groene Amsterdammer)
 

Open Dag Parktheater

Op zondag 4 september gaan onze deuren wagenwijd open en trakteren we jong en oud op gratis sneak previews van seizoen 22/23.

Met onder andere Kruimeltje, Rayen Panday, Assepoester, Opera Zuid, Before After en Merijn Scholten.

 

Meer info