Marieke, Marieke

Het Zuidelijk Toneel
vr 2 okt ’15 - za 3 okt ’15
vr 2 okt ’15
-
za 3 okt ’15

Wat betekent migratie en hoe gaan we ermee om?
Marieke Marieke – naar de roman De Vlucht van Johanna Spaey – vertelt het verhaal van Marieke en Sybille. De één migreert van België naar Nederland, de ander van Nederland naar België. Ze vinden onderdak in een hotel, een vluchtoord, een klooster en nog maar weer eens een hotel. Mannen passeren, misbruiken, troosten en doen pijn. Ze bewegen als jojo’s op de sociale ladder.

Als twee wolvinnen spelen actrices Kaltoum Boufangacha en Aminata Demba in Marieke Marieke de strijd van deze twee vrouwen tegen de achtergrond van hun eigen migratieverhaal. Want wat betekent migratie en hoe gaan we ermee om? Hoe deden we dat honderd jaar geleden en hoe doen we dat nu?In 2015 werkte theatermaker Leen Braspenning als vrijwilliger in een asielzoekerscentrum. Haar observaties vormden de aanleiding voor het maken van deze voorstelling.

 

  • Met: Kaltoum Boufangacha, Aminata Demb. Regie en tekst/bewerking: Leen Braspenning
  • Naar het boek Vlucht van Johanna Spaey
  • Producenten Het Zuidelijk Toneel en t,arsenaal mechelen/GEN2020
  • Met dank aan: Het Gevolg, het Ronde Tafelhuis
  • Op zaterdag 3 oktober is er voorafgaand om 19.30 uur een voorgesprek over vluchtelingenbeleid met Bright Richards (ex-asielzoeker, acteur en oprichter van New Dutch Connections) en Mpanzu Bamenga (jurist en raadslid voor D66 Eindhoven).
     

Coronatoegangsbewijs

Vanaf 25 september heb je voor alle voorstellingen een geldig coronatoegangsbewijs nodig. 
Dit kan een negatieve testuitslag zijn, een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs.

Meer informatie over alle coronamaatregelen