ma 11 jan ’16 20:30 - 22:20

Voor niets gaat de zon op

Theater Adhoc en Albert Polman
ma 11 jan ’16
20:30 - 22:20
 • ma 11 jan ’16
  20:30 - 22:20
  Pauze 21:30
  Philipszaal

Over zonne-energie en lichtmanagement
Elk uur valt er genoeg licht op het aardoppervlak om de hele wereld een jaar lang van energie te voorzien. En dat al vijf miljard jaar lang! Toch gooien we bijna alle energie van het zonlicht ongebruikt weg. Professor Albert Polman, één van de pioniers van het onderzoeksveld van de nanofotonica (de wetenschap die licht op extreem kleine schaal bestudeert) bedacht samen met een Amerikaanse collega een oplossing: een nieuwe zonneceltechnologie, waarvoor zij in 2012 een prestigieuze energieprijs ontvingen.
In een wervelend theatercollege doet Polman zijn ontdekking uit de doeken. Met behulp van een drive-in laboratorium neemt hij u mee op een theatrale ontdekkingsreis naar de zon, naar de binnenkant van het licht en naar de betoverende wereld van wetenschap en technologie.
 

 • Theater Adhoc maakt voorstellingen op het snijvlak van podiumkunst en wetenschap
 • Na afloop nodigen we u uit voor een discussie
 • Scenario en regie: Jan van den Berg
 • Op 18 februari te zien met Oase
 • Tip: Culinaire Proeverij en/of Café-arrangement
   
Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie