Starman

Sven Ratzke & band
za 19 dec
20:30
 • za 19 dec
  20:30 - 22:55
  Philipszaal
  Pauze 21:30
  Geweest

Theatrale alleskunner zingt Bowie
David Bowie is niet zo maar een rocker. Hij is een superster en cultfiguur, die steeds weer het spanningsveld opzoekt tussen verheven en alledaags, man en vrouw, rock en pop. Geïnspireerd door de songs van Bowie creëert Sven Ratzke een kameleontisch alter ego met wie hij onder de naam Starman naar het Parktheater komt.
De ‘homme fatale’ van het hedendaagse entertainment goochelt met de vele alter ego’s die Bowie creëerde. Zijn interpretaties van Bowie-songs laten zich beluisteren als een ode aan de veelzijdigheid van de maestro. Daarnaast schreef Ratzke zelf een aantal nummers die klinken als één grote liefdesverklaring aan de kleurrijke, muzikale duizendpoot Bowie.
In even buitenissige als weelderige kostuums zingt Ratzke Bowie-classics als Rock ‘n’ Roll Suicide, Wild is the Wind, Space Oddity, Heroes en natuurlijk... Starman.

Uit de pers:
"Een sterke sound van de band, sfeervol licht, fraaie kostuums van Rachid Assoui, de zwoele rockstem van Ratzke; qua vorm is met ‘Starman’ weinig mis." (Volkskrant)
"De afwisseling tekst en song heeft een verslavend effect…dan zijn we waar Ratzke wil dat we uitkomen: in het sterrenrijke universum van liederen over het heelal, over Major Tom, over de aarde gezien vanuit de ruimte als een 'eenzame blauwe planeet'." (NRC)
"Ratzke heeft Bowie in de genen…meeslepend ruige muzikale theatervertelling…zinderend, spannende nieuwe arrangementen… " (Theaterkrant)
"Flirtend met het theaterpubliek neemt hij de zaal gemakkelijk voor zich in. Het mooie is dat hij aan elk Bowie-liedje een eigen invulling weet te geven. Heroes en Space oddity zijn hoogtepunten uit de show." (Leidsch Dagblad)
"Energiek en strak getimed…verrassend en uitdagend." (Mpodia.nl)
"STARMAN. Een werkelijk meesterlijke voorstelling van Sven Ratzke." (Cultuurpodium.nl)
"Ratzke is Starman in eigen persoon." (Berliner Zeitung)
 

 • M.m.v. de getalenteerde jazzpianist Charly Zastrau en een live band
 • Sven Ratzke maakte eerder indruk met shows als Nachtspiele, Hedwig and the Angry Inch en Diva Diva’s
 • Fotograaf: Hanneke Wetzer
 • Lees het interview met Sven Ratzke
 • Tip: Culinaire Proeverij en/of Café-arrangement

 

 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie