De Koningin zonder Land

Muziektheater Transparant
zo 5 okt
 • zo 5 okt
  13:00 - 14:10
  Philipszaal
  Geweest
 • zo 5 okt
  16:00 - 17:10
  Philipszaal
  Geweest

Eigentijds sprookje over liefde en verlies
Een verwoestende storm raast door het koninkrijk, een muur van water jaagt de koning en de koningin uit hun kasteel. Verder nog: uit hun land. Hun dochter is nergens thuis, zet in het nieuwe niemandsland geen voet op de grond. Zelfs geen teen. Wanneer haar ouders sterven, kroont ze zich tot koningin van een land dat niet bestaat: een land van alleen maar woorden. ‘Ik ben een levende herinnering, een overblijfsel, een laatste exemplaar.’ Het dilemma van de jonge koningin is herkenbaar voor elke thuisloze. Regisseur Wouter Van Looy werkt na Porselein en Het meisje de jongen de rivier opnieuw samen met schrijver Paul Verrept. Huiscomponist Wim Henderickx vertaalt haar heimwee naar een zinderende partituur.
Het Vlaamse Muziektheater Transparant gaat als productiehuis vanuit de actualiteit een intensieve dialoog aan met kunstenaars uit verschillende disciplines. Om op internationaal niveau muziektheater, in al zijn diversiteit, te creëren en presenteren voor een breed publiek.
 

 • De voorstelling speelt zich gedeeltelijk af boven de toeschouwers; het publiek zit op de toneelvloer
 • Compositie en muzikale leiding: Wim Henderickx. Tekst: Paul Verrept. Concept en regie: Wouter Van Looy.
  Zangers: Reut Rivka, Natasha Young, Els Mondelaers, Frank Wörner. Acteur: Mensah Adams
  Percussie: BL!NDMAN [drums]: Ruben Cooman, Tom De Cock en Christiaan Saris
 • Coproductie van Transparant, De Zomer van Antwerpen en Parktheater Eindhoven
 • Ongeplaceerd
 • 10+

 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie