Oorlogshelden

Hetpaarddatvliegt
vr 19 sep ’14 - za 20 sep ’14
vr 19 sep ’14
-
za 20 sep ’14

Een ode aan de moed van het oorlogskind
De Tweede wereldoorlog: moeten we het er nog over hebben?
Theatermakers Reem Wittenbols en Annemiek Nienhuis interviewden hun moeders over hun ervaringen als kind tijdens de Tweede Wereldoorlog, de een in Eindhoven en de ander in wat toen Nederlands-Indië heette, en maakten daar een voorstelling van. Via de waargebeurde, persoonlijke en gekleurde verhalen verplaatsen twee acteurs zich in de gebeurtenissen van toen. Ze spelen afwisselend hun moeders, maar ook andere familieleden, bevrijders, soldaten en scheppen de wereld van toen in taal en beeld. Eigentijds, intiem en toch verrassend licht.

Oorlogshelden is een historisch document dat, met de kracht van de verbeelding, de Tweede Wereldoorlog tot leven brengt. Deze voorstelling nodigt de laatste generatie die de oorlog heeft meegemaakt uit hun ervaringen te delen en maakt kinderen stiknieuwsgierig naar de avonturen van hun eigen grootouders.

'Super leuk en cool en verdrietig' Jannes, 10 jaar.  ‘Emoties flitsen van Oost naar West’ tante Ietje 73 jaar. 'Ik ben diep geraakt' Mees 13 jaar. 'Mijn vader heeft ook alles willen wegstoppen en ons weinig verteld' Petra, 43 jaar. 'Alsof wij het zelf meemaakten' Jip, 11 jaar.

  • vr 19 première
  • Tekst en spel: Reem Wittenbols en Annemiek Nienhuis
  • Muziek: Tjerk van der Ham. Regie: Loek Beckers
  • I.s.m. het Regionaal Historisch Centrum Eindhoven wordt een bijzondere collectie kindertekeningen over de Tweede Wereldoorlog bij de voorstelling tentoongesteld
  • 10+
  • Tip: Café-Arrangement

Hetpaarddatvliegt laat zien van waaruit en hoe de voorstelling Oorlogshelden gemaakt is.

Open Dag Parktheater

Op zondag 4 september gaan onze deuren wagenwijd open en trakteren we jong en oud op gratis sneak previews van seizoen 22/23.

Met onder andere Kruimeltje, Rayen Panday, Assepoester, Opera Zuid, Before After en Merijn Scholten.

 

Meer info