Best of the Fest - 100Femmes

Collectif Lyon.05 en 100 vrouwen...
vr 6 sep ’13 - za 7 sep ’13
vr 6 sep ’13
-
za 7 sep ’13

(foto's zijn van de première van de Spaanse versie in Barcelona, juli 2013)

Let op: het is mogelijke om na de voorstelling 100Femmes aansluitend naar de Late Night Shows op 6 september en 7 september van 22.00 uur te gaan (kaarten vanaf € 12,50)

Luisteren naar honderd vrouwen op het Parktheaterpodium
 
In de voorstelling 100FEMMES zijn honderd Eindhovense vrouwen samengebracht door het Franse Collectif LYON.05 en het Parktheater. Het begin van een uniek internationaal tijdsdocument.
De vrouwen zullen hun visie geven op de wereld, hun stad en de tijd waarin zij leven in een multidisciplinaire theatervoorstelling: choreografie, filmbeelden, een dj, monologen, dialogen én wat de vrouwen zelf meebrengen aan talenten.
Aan de vrouwen werd een vragenlijst voorgelegd. Hoe is het om in Eindhoven te wonen? Welk moment van de dag is speciaal voor jou? Wat zou je nooit opgeven? Hoe kun je een bijdrage leveren aan de wereld? Aan de hand van de antwoorden die de vrouwen geven op deze én andere vragen wordt het script geschreven.  

Tijdsbeeld
Het doel van 100FEMMES is om  vrouwen van alle leeftijden uit Europese landen samen te brengen op het podium. Door de visies van vrouwen uit al die verschillende Europese Culturele Hoofdsteden bij elkaar te brengen, ontstaat een kleurrijk beeld van de moderne vrouw in verschillende culturen.
100FEMMES zal vanaf 2013 steeds verder ontwikkeld worden; vanuit Eindhoven naar andere theaters en festivals in Brabant, Nederland en Europa. Van elke voorstelling worden filmopnamen gemaakt, die de ingrediënten vormen voor een documentaire.
100FEMMES is een project van Collectif LYON.05, het Grec Festival Barcelona en Best of the Fest.

 • Nederlands gesproken
 • Tekst en regie: Angels Aymar      
 • Een project in het kader van Eindhoven2018, kandidaat Culturele Hoofdstad van Europa
 • 100Femmes in Cultuuragenda Special   

100 Eindhovense vrouwen maken het samen
Voor het Parktheater staat het doorgeven van cultuur van generatie op generatie hoog in het vaandel. Vrouwen geven leven door en zijn de eerste schakel in deze cyclus. Het Parktheater gaat de wijken in om vrouwen uit alle delen van de samenleving te vragen mee te werken. Hierin geven zij hun visie op de wereld, hun stad en de tijd waarin zij leven. Ook tijdens volgende edities van Best of the Fest zal Collectif Lyon.05 aanwezig zijn, dan ook met vrouwen afkomstig uit andere Europese landen. Daardoor ontstaat een interessant tijdsbeeld van de vrouw in een snel veranderend Europa.
 

 • Coproductie met Festival Grec Barcelona en Parktheater Eindhoven
 • Project in het kader van Eindhoven2018, kandidaat Culturele Hoofdstad Europa
 • Tekst en regie: Àngels Aymar
 • Première
 • Theaterfestival Best of the Fest
 • Vrije plaatskeuze


 

One hundred women from Eindhoven on stage, talking about their city
The Parktheater invited one hundred women from all walks of life to meet and share opinions and ideas on stage. Their answers to questions about how they see their city, the world and the time in which they live were then used to write the script for this new event.
Collectif Lyon.05 is touring Europe in search of women’s stories, and will be appearing at future Best of the Fest events. The international group is also making a documentary based on interviews, surveys and behind-the-scenes glimpses of the event, hereby creating a fascinating view of women’s lives in a fast-changing Europe.
100 Femmes is written and directed by Barcelona actor, director and playwright Àngels Aymar.
 

 • Performed in Dutch
 • Premiere
 • Open seating
 • Coproduction with Festival Grec Barcelona and Parktheater Eindhoven

Nieuw programma 2022/2023

Het nieuwe theaterprogramma komt eraan!
Op zaterdag 25 juni start de kaartverkoop, vanaf 16 juni kun je alvast een kijkje nemen in het programma. 

Meer info