Welkom in het Bos

De Mexicaanse Hond
do 13 feb
20:00
  • do 13 feb
    20:00 - 21:15
    Hertog Jan Zaal

Met Pierre Bokma, Hadewych Minis en Tiny Bertels
Welkom in de wereld van Van Warmerdam: theater waarin de vreemdste dingen gewoon worden en niets is wat het lijkt.In Welkom in het bos zwerven twee vrouwen door een bos: Dora, weggelopen van haar man, en Fannie, die haar terzijde staat. Ze strijden tegen honger en dorst en ’s nachts zijn er verontrustende geluiden. Dan stuiten ze op een aantal merkwaardige personages waaronder een timide faun, een rijke nietsnut en een onbehouwen priester. Allen willen ze bevrijd worden van hun lusten, maar de kunst van het verleiden beheersen ze niet. Voor Fannie en Dora zit er niets anders op dan van zich af te bijten.
Welkom in het Bos was 2002 te zien in de kleine zalen en werd voor deze herneming bewerkt voor de grote zaal. Pierre Bokma geeft opnieuw gestalte aan alle mannelijke rollen. De vrouwenrollen worden deze keer gespeeld door Hadewych Minis en Tiny Bertels.

Uit de pers
"De kracht van Bokma is dat hij geen typetjes speelt, maar dat je in al die rollen de acteur Bokma er altijd doorheen ziet." (De Volkskrant)
"Die dwaaltocht alleen al levert prachtige, filmische beelden op." (De Telegraaf)
"De vreemdste dingen zijn heel gewoon. Het is striptheater voor volwassenen, met een ondertoon van ernst, even raadselachtig als krankzinnig, maar vooral heel erg grappig." (Haarlems Dagblad)
"In Welkom in het Bos bouwt Van Warmerdam vanuit losse scènes een wreed, wrangkomisch spookje, waarin alle personages zich laten leiden door hun lust." (Parool)
 

  • De voorstellingen van Van Warmerdam komen uit onder De Mexicaanse Hond en worden geproduceerd door Orkater
  • In 2013 op het International Film Festival in Cannes ging zijn speelfilm Borgman in première
  • Vorige voorstelling Bij het kanaal naar links werd geselecteerd voor het Theater Festival
  • Tekst, regie, decor, muziek: Alex van Warmerdam
Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie