Haar naam was Sarah

Lotje van Lunteren e.a.
di 3 dec ’13 20:00 - 21:25
di 3 dec ’13
-
ma 30 nov ’99
20:00 - 21:25
 • di 3 dec ’13
  -
  ma 30 nov ’99
  20:00 - 21:25
  Hertog Jan Zaal

Aangrijpend verhaal naar de bekende roman
Regisseur Ursul de Geer en bewerker Léon van der Sanden brengen Haar naam was Sarah naar het theater, met in de hoofdrollen Lotje van Lunteren (Bernhard, Vastgoedfraude), Sophie van Winden (Tirza, Overspel), Tom Jansen (Penoza, Ramses), Anne Prakke (De Avonden, Win/Win) en Chris Tates (Liefde Levenslang, De Eetclub). Dit gouden duo maakte eerder al het geprezen stuk De Aanslag van Harry Mulisch (finalist Toneel Publieksprijs 2011) en Napoleon op St. Helena (met Huub Stapel).
Haar naam was Sarah gaat over een zoektocht naar het verleden, waarbij herkenbare thema’s als liefde en loslaten aan bod komen. De Amerikaanse journaliste Julia doet onderzoek naar de razzia van 16 juli 1942 in Parijs, een zwarte bladzijde uit de Franse geschiedenis. In haar zoektocht stuit Julia op het verhaal van Sarah, een 10-jarig meisje dat aan de razzia is ontsnapt. Hierdoor ontdekt zij per toeval een verschrikkelijk geheim dat haar schoonfamilie voor haar verborgen wilde houden.

“Zelfs al heb je het boek gelezen en/of de film gezien, het indringende verhaal van Sarah op het toneel is een volstrekt andere maar ook een zeer bijzondere ervaring. In het toneelstuk zien we Sarah vlak voor haar zelfmoord worstelen met haar verleden en tegelijkertijd zien we de journaliste Julia zich zo vastbijten in de bewust weggestopte beschamende stuk geschiedenis van Frankrijk dat haar huwelijk op de klippen loopt. Het ontkennen, het verdringen van en het liegen over pijnlijke zaken uit het verleden zijn voor een samenleving als geheel maar ook voor het individu uiteindelijk funest. Dit toneelstuk gespeeld door fantastische acteurs zal u een onvergetelijke avond bezorgen.” - Ursul de Geer

Uit de pers
"Fantastisch, indrukwekkend, indringend spel, regie en script. Aanrader.’ Frits Barend ‘een indringende vertolking. (…) ijzersterk." (Theaterkrant)
"Een ijzersterk verhaal." (Puur Theater)
"Het is bijna ongelooflijk hoe indrukwekkend Sarah wordt gespeeld door Van Lunteren, de momenten waarop zij herinneringen aan de deportatie uit Parijs benoemd, lopen mij de rillingen over de rug." (Cultuurpodium)

Speciaal arrangement: East meets West
Voorafgaand aan de voorstelling kunt u in Park & Pluche gebruik maken van een heerlijk Indonesisch arrangement. Chef kok Mehdi Reshok (Park & Pluche) en Agus Hermawan (Restaurant Blauw) staan op 3 december gezamenlijk in de keuken van Park & Pluche om een speciaal arrangement te bereiden.  Meer informatie>>. Reserveren kan gelijktijdig met uw voorstellingsreservering.

 • Gebaseerd op de roman Haar naam was Sarah van Tatiana de Rosnay
 • Gratis inleiding om 19.15 uur

Open Dag Parktheater

Op zondag 4 september gaan onze deuren wagenwijd open en trakteren we jong en oud op gratis sneak previews van seizoen 22/23.

Met onder andere Kruimeltje, Rayen Panday, Assepoester, Opera Zuid, Before After en Merijn Scholten.

 

Meer info