Mannen van de Tango

Internationaal Danstheater
wo 27 feb
20:30
 • wo 27 feb
  20:30 - 21:40
  Philipszaal
Emotie, passie en verlangen
Tango is doordrenkt van emotie, passie, melancholie, verlangen en heimwee. De muziek is universeel en raakt je diep in je hart. Voor ‘Mannen van de tango’ laten Internationaal Danstheater en choreografe Neel Verdoorn zich inspireren door de prachtige tangomuziek van de legendarische componist en orkestleider Osvaldo Pugliese. Hij wordt gezien als een wegbereider voor de vernieuwingsdrift van de jongere Ástor Piazzolla. Puglieses stevige ritmes zorgen dat je voeten op de aarde blijven, terwijl hemelse melodieën je laten zweven.

De pers over 'Mannen van de Tango'
"een avontuurlijke, inventieve, speelse mix van moderne dans en Argentijnse tango" (de Volkskrant)
"(…) Prachtig en opvallend anders was het terloopse spel van aanraken en loslaten waarin oudgediende Dries van der Post zijn partner meesleept. Met zijn eigenzinnige, ietwat horkerige lichaam, is het net alsof hij niet aan het dansen is. Maar intussen." (de Volkskrant)
 
 • M.m.v. tango-orkest Quinteto Zárate o.l.v. Micha Molthoff
 • Laat publiek op een aansprekende manier kennis maken met de rijke (dans)cultuur van verschillende volken
 • Op 14 december ook te zien met ‘Zonnekoningen’
   

Emotion, passion and desire
Tango is steeped in emotion, passion, melancholy, desire and nostalgia. The music is universal and touches you deeply. For ‘Mannen van de tango’, the Internationaal Danstheater and choreographer Neel Verdoorn were inspired by the beautiful tango music of legendary composer and orchestra leader Osvaldo Pugliese. He is said to have paved the way for the younger Ástor Piazzolla’s drive to innovation. Pugliese’s solid rhythms keep your feet on the ground, while his heavenly melodies send you soaring.
 

 • In collaboration with the Quinteto Zárate tango orchestra led by Micha Molthoff
 • Introduces the audience to the rich dance culture of various nations in an appealing way
 • Also performing on December 14 with ‘Zonnekoningen’
Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie