10 Year Anniversary - A Choir for Killjoys

Club Gewalt
Let's talk about Democracy
do 2 nov ’23 en vr 3 nov ’23
Een confrontatie vermomd als kringverjaardag
do 2 nov ’23
en
vr 3 nov ’23

Club Gewalt viert haar 10-year-anniversary. Tien jaar van liefde, art, rock & roll en het afstruinen van protestmarsen. Tijd voor een party! Of een tussentijdse evaluatie? Een beschaafde kringverjaardag verandert in een dampende arena waarin alternatieve vormen van conflicten worden uitgevochten. 

10 Year Anniversary is een killjoy van een voorstelling, die alles behalve de vrede bewaart. Want peace is for political pussies en harmonie voor toondove fascisten. Party of the decade: FOMO guaranteed.

Hoe rock & roll ben je als je het (politieke) gevaar buiten jezelf aanwijst en veroordeelt, zonder je eigen zonden als individu en collectief onder de loep te nemen? De veronderstelde meerstemmigheid laat bij nader onderzoek toch echt te wensen over. Dus aan het werk: redefine de harmonie, luister naar de individuele stemmen in het koor en let’s become better people.

Openingsavond Let's talk about Democracy
Met de voorstelling op 2 november openen we het themafestival Let's talk about Democracy Dat betekent dat we voor en na de voorstelling een speciaal programma hebben waarbij je van harte welkom bent (gratis toegang, wel even aanmelden): 

  • Een inhoudelijke warming-up door Bildung Academie (19.30-20.15 uur)
    We hebben allemaal een maatschappelijke rol en verantwoordelijkheid. Wat is die rol en hoe kijken we vanuit die rol naar de maatschappelijke problemen? In kleine groepen gaan we in gesprek rondom de vraag: wat betekent het om te leven in een stad van minderheden? We onderzoeken welke kansen en problemen dat meebrengt en om welke oplossingsrichting dit vraagt. 
  • Nagesprek met Club Gewalt en Bildung Academie (22.00-22.30 uur)
    Tijdens het nagesprek onderzoeken we de verhouding tussen het persoonlijke en het maatschappelijke. In hoeverre speelt je persoonlijke leven een rol in je (maatschappelijke) werk en hoe bewaak je die balans? We gaan dus verder dan de vraag: wat deed de voorstelling met je?

Aanmelden voor het speciale programma voor en na de voorstelling kan via deze link 

Extra: Food for thought op 3 november 
Let’s eat and get feed! Voorafgaand aan de voorstelling op 3 november gaan we samen eten en praten; zie het als een mentale amuse op wat komen gaat. Wat betekent democratie voor jou? Wat vind jij belangrijke waarden om naar te leven of om zelfs voor te vechten? Voel jij je vrij en gehoord? Heb je een inspirerend verhaal of laat je je graag inspireren. Je bent van harte welkom om aan te schuiven bij onze eettafelgesprekken. In een speciale dinersetting op de Grote Foyer zullen we samen eten delen en verdelen met inspirerende tafelgenoten. Denk aan (theater)makers, denkers, activisten en… jij. Met als toetje: een artistieke reflectie op de avond voorgedragen door Dean Bowen. In combinatie met het ticket van de voorstelling betaal je slechts €1,-. Bestel Food for Thought tegelijkertijd met je tickets voor de voorstelling, 

Gespreksleider is Inclusiecoach Sarita Bajnath: trainer, spreker en motivator op het gebied van inclusie, diversiteit en dialoog. Ze werkt zowel nationaal als internationaal voor bedrijven, ngo's, universiteiten en hoge scholen. Zij heeft muziektheatercollectief Club Gewalt gecoacht en dus een belangrijke rol gespeeld in deze voorstelling over privileges. 

Alle gasten van Food for Thought krijgen hetzelfde diner, er is ruime keuze aan vegetarische hapjes van meerdere keukens, smaken en culturen. 

Boekverkoop door Queer Feminist Books
Op beide avonden is Queer Feminist Book aanwezig met een kleinschalige, lokale bibliotheek gevuld met queer en/of feministische boeken. Matti Ariese (hen/hun) en Sam Portnoy (die/diens) hebben dit opgericht uit voorliefde voor literatuur en om boeken rondom deze onderwerpen op de voorste plank te zetten, toegankelijk voor iedereen. Momenteel is QFB gevestigd in de Glasfabriek in Schiedam, waar de boeken geleend kunnen worden. Het is een non-profitorganisatie dat diens platform benut voor het verspreiden van kennis rondom queer zijn het intersectioneel feminisme. QFB doet pop-up events met hun collectie. 

Over Club Gewalt
CLUB GEWALT is een muziek & performance-collectief uit Rotterdam. Ze creëren, componeren, produceren en performen hun eigen voorstellingen, waarbij de muziek altijd het begin- midden en eindpunt is. Ze houden net zoveel van autotune als van Monteverdi. Eind 2019 werd Club Gewalt door de New York Times genoemd in de lijst met het beste theater uit Europa. 

Gefascineerd door popcultuur en de belevingswereld van de millennial, creëren ze universums waar verschillende genres en disciplines elkaar kruisen en een nieuwe zintuiglijke ervaring vormen: musicals over het einde van de wereld, meditatieve opera’s, eco-feministische punkbands en monumenten voor een verdrinkende stad. Ze zijn verslaafd aan hun publiek en zingen, aan de vooravond van de apocalyps, de longen uit hun lijf in een poging een alternatieve timeline te unlocken.  

  • In deze aflevering van de Podcast reeks van Kunst is Lang, van het initiatief Kunst is Collectief,  is Club Gewalt te gast. In gesprek met Luuk Heezen vertelt Club Gewalt over hoe de zoektocht naar meerstemmigheid naast pijnlijk ook productief kan zijn. 

Credits

Concept Club Gewalt Performance Loulou Hameleers, Robbert Klein, Suzanne Kipping, Gerty Van de Perre, Amir Vahidi of Romy Vreden, Hélène Vrijdag Compositie Amir Vahidi & Robbert Klein Begeleiding en eindregie Khadija El Kharraz Alami Dramaturgie Anne van de Wetering Styling Maarten van Mulken Audiovisuele installatie wiwo.studio (Wes Broersen en Nick Verstand) Technische productie Ate Jan van Kampen Geluidsontwerp Joost Muller Techniek Sander Klerx, Sipke Woudstra Productieleiding Andrea van Bussel Zakelijke leiding Rick Mouwen Artdirectors campagne MaartjeMerel Communicatie Merel Wildschut Met dank aan Sarita Bajnath In coproductie met O. Festival Met steun van Fonds Podiumkunsten, gemeente Rotterdam, Fonds 21, Stichting Diorapthe, Stichting Bevordering van Volkskracht

LET'S TALK ABOUT DEMOCRACY

Themamaand over democratie. Met voorstellingen, debat, eten en ontmoeting.

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2023/2024 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer