Vlag

Yousef Gnaoui | Likeminds
STROOM
do 28 sep ’23 20:30 - 21:25
Een muzikale voorstelling met een nieuw perspectief op religie, spiritualiteit en leven
do 28 sep ’23
20:30 - 21:25
  • do 28 sep ’23
    20:30 - 21:25
    Philipszaal

Yousef Gnaoui beklom als rapper Sef eerder podia en hitlijsten met Flinke Namen, The Opposites, The Party Squad en Gers Pardoel. Nu hijst hij zijn eigen show.

VLAG is een parapluterm voor alle sociale constructen en systemen die we voor lief nemen. Voor onveranderlijkheid, alsof het niet in beweging kan of mag komen. De systemen worden beperkt door arbitraire lands- en stadsgrenzen. Op zijn nieuwe album Ik zou voor veel kunnen sterven, maar niet voor een vlag, dat het beginpunt van de voorstelling is, spreekt Gnaoui zijn twijfels en zorgen uit over hoe deze systemen werken.

VLAG is een theatraal-muzikaal-beeldende voorstelling waarin Yousef Gnaoui onze ideeën over religie, spiritualiteit, geloven en leven, uit elkaar laat vallen en in een nieuw perspectief laat samensmelten. Tijdens deze reeks aan voorstellingen is geen één avond écht hetzelfde.

  • Openingsvoorstelling van STROOM. Kom jij dit samen met ons vieren tijdens deze feestelijke avond? Aanvangstijd 19.45 uur.

Over Yousef Gnaoui 
Yousef Gnaoui behoort tot de eerste lichting Likeminders. Tussen 2001 en 2006 was hij al bij Likeminds betrokken als maker, schrijver en speler. Hoewel hij uiteindelijk koos voor de muziek en doorbrak als Sef, bleef hij geïnteresseerd in theater en dan met name in het soort theater dat Likeminds mogelijk maakt: op zoek naar nieuwe vormen, engagement en radicaliteit. Nu is hij na 17 jaar terug bij Likeminds.

Over Likeminds 
Likeminds is een grootstedelijke ontwikkelplek voor meerstemmige theatermakers uit verschillende disciplines. Hierbij is artistieke diversiteit het uitgangspunt. De grote gemene deler van makers en voorstellingen is eigenzinnig, divers, activistisch, rafelig en kwetsbaar. 

Credits

Concept/muziek/spel Yousef Gnaoui Toetsen Joel Dieleman e.a. Video Noortje van den Eijnde Tekst Yousef Gnaoui

STROOM

Voor mensen die wat te vertellen hebben. Voor makers die wat te vertellen hebben.

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2023/2024 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer