Bas de Brouwer

Om de hoek woont een struik

Plankton | Sonja van Ojen & Hendrik Kegels
zo 5 mei ’24
zo 5 mei ’24

Makersduo Plankton, Sonja van Ojen en Hendrik Kegels, brengt in Om de hoek woont een struik een zelfgemaakte miniatuurstad tot leven. 

Niet de mensen, maar de Esdoorn, de Lantaarnpalen, het Openbare Toilet, de Schoorsteen, de Kevers onder de tegels en de Kiosk op het plein spelen de hoofdrol. De dag breekt aan, een vuilnisbak waait om, een plastic zakje verstrikt zich in de takken van een boom, een duif poept op het standbeeld, de krokussen gaan open.

Deze heerlijk fantasievolle en woordeloze voorstelling wordt begeleid door een filmische soundtrack van Studio Ree (Frederik de Clercq).  Plankton maakt beeldend theater voor alle leeftijden. Het werk van het makersduo is beeldend, absurdistisch en speels.
Om de hoek woont een struik is één van de drie winnaars van de BNG bank Theaterprijs 2020 en werd geselecteerd voor Het Nederlands Theater Festival 2021.

Uit de pers:

In Om de hoek woont een struik zijn het de dingen, de muren, de DIXI-toiletten en de ondergrondse keien die tot leven komen”... “Zo stimuleren de makers de fantasie én de aandacht voor onze omgeving – eenmaal weer buiten valt ieder kleurig detail je op, van een scheef paaltje tot balkons in aanbouw. En voor je het weet, rijd je met een nieuw verhaal in je hoofd over een rotonde”. (Theaterkrant)

een wonderlijk feest van winkelwagentjes in polonaise, discoënde flatgebouwen en een schuchter flirtende treurwilg. De wereld, zo blijkt heeft de mens niet nodig om een feestje te vieren.” (NRC)

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2023/2024 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer