Breakin' Convention

vr 23 feb ’24 19:30 - 21:40
Hét baanbrekende hiphopfestival is terug in Nederland
vr 23 feb ’24
19:30 - 21:40
  • vr 23 feb ’24
    19:30 - 21:40
    Pauze 20:15
    Philipszaal

Breakin' Convention, het baanbrekende hiphopfestival uit Londen, komt terug naar Nederland! Beleef spectaculaire en vurige performances van internationaal bekende poppers, lockers, b-boys en b-girls en ontdek lokaal talent op dit speciale festival. 

 

Jonzi D, de Britse hiphoptheaterlegende en artistiek leider van Breakin' Convention is natuurlijk van de partij en samen met dj’s, workshops en freestyle-sessies wordt het hele theater overgenomen. Kom langs en vier de veelzijdigheid van hiphopcultuur! Breakin' Convention is niet zomaar een show; het brengt de lokale en internationale crews samen en vertegenwoordigt tegelijkertijd de ware elementen van hiphop in elke stad die wordt bezocht! 

Line-up
Tijdens deze bijzondere avond zie je een diverse mix van hiphoptalent, van internationale acts tot lokaal talent. De volgende acts maken deel uit van de line-up:

Compagnie Antoinette Gomis - Les Ombres
Antoinette Gomis (FR) is een van de headliners van de Breakin' Convention NL Tour. Samen met vier mannelijke dansers zal Antoinette Les Ombres spelen. In Les Ombres wordt het verhaal verteld van een vluchteling die op zoek is naar een betere wereld. Verwacht een wervelwind aan emoties, waar hiphop hand in hand gaat met Afrikaanse dans, breakdance, waacking, house en gebarentaal.

Ghetto Funk Collective - It's on the one
Ghetto Funk Collective is een groep creatieve dansers uit Amsterdam met een passie voor het maken en delen van dans, muziek en kunst die mensen in beweging krijgt. Met hun voorliefde voor Funk creëert de groep een unieke ervaring en feel. Met ‘It’s on the one’ brengt Ghetto Funk Collective een tribute aan Funklegende – James Brown. De rijke geschiedenis van Funk wordt gemixt met een frisse, moderne twist. Met ‘It’s on the one’ wordt Funk gevierd en laat Ghetto Funk Collective de kracht van Funk zien.

Spoken Movement - Family Honour
Beleef deze rauwe performance over familie en persoonlijk trauma door de internationaal bekroonde choreograaf Kwame Asafo-Adjei. Tijdens Family Honour ben je getuige van een oprechte en gespannen confrontatie die van generatie op generatie overgedragen wordt.

Lokaal talent 
The Sororitas (Tawatha Neha & Naomi - The Sisters of Battle) - FreeXone 
The Sororitas zijn een trio dynamische performers die zich 2 jaar geleden verenigden. Deze drie charismatische dames kennen elkaar al jaren via de hiphop battle scene, ze hebben een sterke band gesmeed en besloten samen te werken. Hun naam, Sororitas, weerspiegelt hun zusterlijke band. Hun debuutshow "FreeXone" is een eerbetoon aan het omarmen van individualiteit en het vieren van diversiteit. 

Until Further Notice Crew - We Sparked The Lite
Until Further Notice (UFN) is de eerste & enige Litefeet crew in Nederland. Samen doen ze al 2,5 jaar battle's, showcases & workshops. 'We sparked the Lite' is een rauw stuk dat de essentie van Litefeet & de eenwording van UFN als crew belichaamt. Wees klaar voor een energieke en ritmische performance!

Cri - Open your mind 
Cri is een Italiaanse maker, danser en komiek. Hij heeft vaak te horen gekregen dat zijn dans erg diep lijkt te gaan. Cri neemt eindelijk het woord om uit te leggen waar zijn dans allemaal om draait, waarbij hij breaking en standupcomedy combineert. Als artiest ligt Cri's handtekening in zijn creativiteit, persoonlijkheid en zijn aanpak om contact te maken met het publiek. In de danswereld staat hij bekend als een eigenzinnige danser met een kenmerkende stijl: een combinatie van techniek met het gebruik van komische timing, gezichtsuitdrukkingen en onverwachte bewegingen.

Credits

Deze voorstelling is een initiatief vanuit Sadler’s Wells en Luxor Theater Rotterdam.

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2023/2024 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer